Twee verrassingen voor Gent-Wevelgem: Tom Pidcock en Alexander Kristoff zondag toch aan de start

 ©  BELGA

Tom Pidcock (INEOS Grenadiers) en Alexander Kristoff (Intermarché Wanty Gobert) zullen dan toch starten in Gent-Wevelgem zondag. Pidcock zou normaal enkel Dwars door Vlaanderen (volgende woensdag) rijden in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen, maar dat plan is nu dus gewijzigd. Kristoff liet de E3 vrijdag nog schieten wegens ziekte, maar blijkt voldoende hersteld voor zondag.

jswk, hc

De naam van Tom Pidcock was de grote verrassing toen INEOS Grenadiers zaterdagmiddag haar line-up voor Gent-Wevelgem bekendmaakte. De andere namen: Jhonatan Narváez, Dylan van Baarle, Ben Swift, Luke Rowe, Ben Turner en Elia Viviani.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pidcock kon dit voorjaar nog niet helemaal overtuigen: 18de in de Omloop Het Nieuwsblad, 70ste in Kuurne-Brussel-Kuurne en een opgave in Milaan-Sanremo. De Strade Bianche liet hij aan zich voorbijgaan wegens maagklachten.

Bij Intermarché Wanty Gobert komt zowel Biniam Girmay als Alexander Kristoff aan de start. Aanvankelijk was Girmay de vervanger van de Noorse beer, maar nu is beslist om de renners allebei aan de start te brengen. De andere namen: Aimé De Gendt, Andrea Pasqualon, Adrien Petit, Taco van der Hoorn en Kévin Van Melsen.

 ©  photo Marc Van Hecke

Aangeboden door onze partners