Het hart van Sonny Colbrelli wordt verder onderzocht in Padua: “Meer tijd nodig voor genetische testen”

 ©  ISOPIX

Sonny Colbrelli werd zaterdag van het universiteitsziekenhuis van Gerona overgevlogen naar een ziekenhuis in het Italiaanse Padua. Daar ondergaat de Europese kampioen van Bahrain Victorious een nieuwe serie testen om te weten waar die hartritmestoornissen vandaan komen die maandag in de openingsrit van de Ronde van Catalonië tot een hartfalen leidde. Dankzij een defibrillator werd hij snel gereanimeerd.

Hugo Coorevits

In een interview met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport gaf cardioloog Ramon Brugada aan dat “Colbrelli geluk had in zijn ongeluk”. “Indien hem hetzelfde was overkomen in de bergen, waren de gevolgen van zijn hartfalen misschien veel groter geweest. De hartritmestoornis is mogelijk veroorzaakt door een erfelijke ziekte, een coronaire hartziekte of door overmatige sportbeoefening.”

In Spanje hopen ze uiterlijk binnen drie weken de resultaten te hebben van alle proeven die werden afgenomen. “Vooral voor de genetische testen is er meer tijd nodig.”

Ramon Brugada weigerde mee te gaan in het verhaal dat Colbrelli een bronchitis had en dit de oorzaak kan zijn. “Ik ben alleen in de pathologie geïnteresseerd. Het is te vroeg om conclusies te treffen. Onze taak bestaat erin de gezondheid te beschermen, de patiënt te informeren en aan te bevelen. De beslissing wordt uiteindelijk genomen door de atleet zelf en zijn familie, in samenwerking met het team”, aldus de jongere broer van de in ons land bekende Pedro Brugada.

Colbrelli hoopt volgende week een ‘second opinion’ te krijgen van een hartspecialist in het ziekenhuis van Padua. Het duurt dus nog geruime tijd vooraleer de Italiaanse en Europese kampioen opnieuw in het peloton opduikt. (hc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten