Voetbal wordt niet beter dan dit: magistrale comeback, dolle commentator en Hollywood-ster die bijna sterft van de spanning

 

We doen niet vaak verslag van de vijfde klasse in Engeland, maar soms kan je er niet naast. Wrexham zorgde namelijk voor een fantastische comeback.

Vincent Van Genechten

De ploeg uit Wales kreeg in de National League laagvlieger Dover Athletic over de vloer. De bezoekers zijn al zeker van degradatie nadat ze door strafpunten op -4 staan. Wrexham daarentegen doet mee voor de titel en promotie.

En na 20 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht, toen de thuisploeg na goals van Jones en Mullin op een 2-0 voorsprong kwam. Daarna liep het echte grondig fout bij de Welshmen. De bezoekers uit havenstad Dover scoorden liefst vijf doelpunten, met Michael Gyasi die een hattrick op zijn naam bracht. Na 63 minuten keek Wrexham dus tegen een 2-5 achterstand aan.

Maar de club van Hollywood-ster Ryan Reynolds (bekend van onder andere Deadpool), die mede-eigenaar is, stond dan op uit de dood. Via twee goals van Ollie Palmer kwam Wrexham op 4-5 met nog 20 minuten te spelen. Het duurde dan tot de 91ste én 98ste minuut voor Jordan Davies zijn duivels ontbond en zijn club naar een dolle 6-5 overwinning trapte.

Reynolds wist even niet waar hij het had en verloor naar eigen zeggen “negen jaar” van zijn leven tijdens de doelpuntenkermis in Wrexham.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten