Bouhanni sprint naar eerste seizoenszege in La Roue Tourangelle

 ©  BELGA

De Franse wielrenner Nacer Bouhanni (Team Arkéa-Samsic) heeft zondag in eigen land La Roue Tourangelle gewonnen, een eendagswedstrijd van het UCI-niveau 1.1. In aankomstplaats Tours was Bouhanni de snelste van een gereduceerd peloton, goed voor zijn eerste zege van 2022.

Laurens Van HeuverswijnBron: BELGA

In een wedstrijd over 202 kilometer verloor een vroege vlucht van vijf weinig bekende renners in de grillige finale beetje bij beetje pionnen én terrein. In het peloton deed vooral het Franse Cofidis erg veel inspanningen in dienst van snelle man Bryan Coquard, maar toen dertien kilometer voor de finish de laatste vluchters waren teruggegrepen, bleek Coquard niet te wachten op een sprint: hij viel aan met vijf andere renners.

Coquard, zijn ploegmaat Axel Zingle, Clément Venturini, Sandy Dujardin, Valentin Ferron en Alex Baudin hielden echter niet stand tot op de streep. Twee kilometer ervoor werden ze teruggegrepen, waarna een sprint volgde van het uitgedunde peloton. Bram Welten lanceerde die, maar de Nederlander werd geremonteerd door Nacer Bouhanni die het haalde voor Coquard en Dujardin. Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen-Baloise) was de eerste Belg op de vijfde plaats.

Voor de 31-jarige Bouhanni was het na veel podiumplaatsen de eerste overwinning van het seizoen. Zo eindigde hij eerder dit jaar reeds als tweede in de Spaanse Clasica de Almeria en de Italiaanse koers Milaan-Turijn, en eerder deze week als derde in de Minerva Classic Brugge-De Panne, net als in een etappe van de Franse Ronde van de Provence.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten