Voetbal 3de provinciale B

Stefan Schwarz (WS Oudenburg): “Nu nog vlekkeloos parcours rijden”

Het ziet er goed uit voor trainer Stefan Schwarz. WS Oudenburg heeft zijn eindrondekansen in eigen handen.© VDB

WS Oudenburg boekte zaterdagavond met het oog op de eindronde een belangrijke 0-1-zege op het veld van ex-leider Ruddervoorde.

Koen Verdruye

“Het was een match van alles of niks. We speelden er als het ware onze laatste kans uit om nog aan te knopen met de top van het klassement”, aldus trainer Stefan Schwarz.

“Nu hebben we het nog in eigen handen, maar dan moeten we wel 15 op 15 halen denk ik. Steken mogen we niet meer laten vallen. Na een stroeve start door afwezigheden en blessures zou dat een mooie bekroning van ons seizoen zijn. Voor nieuwjaar verloren we nog ietwat ongelukkig tegen Veldegem, maar na nieuwjaar ging het plots veel beter. Ook al leden we nog puntenverlies tegen Daring Brugge en Lissewege. Met nog vijf matchen te gaan, zitten we in een positieve flow, maar nogmaals, we zullen een zo goed als vlekkeloos parcours moeten rijden. Eernegem heeft al een ticket, maar staat intussen in de middenmoot en dus is het afwachten wie het nog haalt. Het wordt ofwel de derde periode pakken of derde of vierde worden. We spelen nog tegen Eernegem, Koekelare, De Haan, Daring Brugge en Handzame. Veel kleppers dus. Hopelijk is Koekelare al kampioen op de voorlaatste speeldag als wij ze hier ontvangen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten