Ook slecht nieuws tijdens Gent-Wevelgem: huisgenoot Biniam Girmay in ziekenhuis na zware val in Ronde van Catalonië

 ©  Belgaimage

Amanuel Ghebreigzabhier (Trek-Segafredo) is zondag zwaar ten val gekomen tijdens de slotrit van de Ronde van Catalonië. De 27-jarige Eritreeër, die samenwoont met Gent-Wevelgem-winnaar Biniam Girmay in San Marino, werd opgenomen in het ziekenhuis en is enkele maanden buiten strijd.

jswk, hcBron: Cycling News

Een droom voor de ene, een drama voor de andere. Op het moment dat Biniam Girmay bezig was aan Gent-Wevelgem en de eerste Afrikaan ooit werd die een Vlaamse klassieker won, kwam zijn goede vriend en huisgenoot Amanuel Ghebreigzabhier ten val tijdens de slotrit van de Ronde van Catalonië.

De 27-jarige Eritreeër liep volgens zijn team een lange lijst blessures op, waaronder rib- en wervelbreuken, ernstige kneuzingen aan de rechterkant van zijn borstkas en schade aan meerdere organen. “Amanuel is momenteel in een stabiele toestand en ondergaat een behandeling door het medische team in Barcelona”, vertelde teamdokter Rodriguez Alonso aan Cycling News. “Hij zal in het ziekenhuis blijven en de artsen zullen bepalen of een operatie nodig is. Het zal enkele maanden duren vooraleer hij weer kan koersen, maar gelukkig is er geen ongeneesbare schade.”

Ghebreigzabhier is dus net als Girmay afkomstig uit Eritrea en woont samen met de kersverse winnaar van Gent-Wevelgem in dwergstaat San Marino. De twee zagen elkaar de voorbije maanden zelden vanwege hun verschillende trainingsprogramma’s. Ghebreigzabhier is een talentvolle klimmer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten