De verwachte opstelling van de Rode Duivels: kansen voor Bornauw en Foket, ook vooraan wordt er gewisseld

 

 ©  ISOPIX

Bondscoach Roberto Martinez liet maandag op de persconferentie verstaan niet te zullen wisselen om te wisselen. Desondanks lijken de Rode Duivels tegen Burkina Faso met een flink gewijzigd elftal te zullen starten. Zo zal Matz Sels voor het eerst aan een wedstrijd starten, hij vervangt Simon Mignolet.

rahe, voetbalredactie

Achteraan wordt er één gedwongen wissel verwacht. Dedryck Boyata trainde maandag niet met de groep en lijkt niet volledig fit, Sebastiaan Bornauw is zijn vervanger. Denayer en Theate blijven het vertrouwen behouden.

Op het middenveld tekent Martinez opnieuw op het duo Youri Tielemans-Leander Dendoncker. Op de wingbacks lijkt Thomas Foket al zeker zijn kans te krijgen. Op links leek Thorgan Hazard te zullen blijven staan, maar de Dortmund-speler haakte in laatste instantie licht geblesseerd af. Krijgt Alexis Saelemaekers zo een nieuwe basisplaats, of schudt Martinez een andere verrassing uit zijn mouw?

Ook vooraan zijn er wijzigingen. Christian Benteke en Leandro Trossard zouden hun kans nog eens krijgen ten nadele van Michy Batshuayi en Charles De Ketelaere. Hans Vanaken behoudt zijn plek.

Verwachte opstelling Rode Duivels:

Sels - Bornauw, Denayer, Theate - Foket, Tielemans, Dendoncker, Saelemaekers - Vanaken, Benteke, Trossard

Invallers: Kaminski, Roef, Faes, Van der Heyden, Sambi Lokonga, Mangala, De Ketelaere, Verschaeren, Batshuayi, Januzaj, Origi, Vanzeir

Verwachte opstelling Burkina Faso:

Koffi - Guiebre, S. Ouatarra, Yago, Tapsoba - Dabo, Guira, Sangare - Traoré, Bayala, Dj. Oatarra

Invallers: F. Ouedraogo, F. Tapsoba, Badolo, Bande, Bangre, Djiga, Bazie, I. Ouedraogo, Boni, Zangre

 
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten