Extra motivatie voor spelers Noord-Macedonië: regering schenkt team half miljoen euro bij plaatsing voor WK

 

 ©  EPA-EFE

De spelers van Noord-Macedonië kunnen een mooi centje bijverdienen als ze Portugal dinsdagavond verslaan in de finale van de WK-barrages. Premier Dimitar Kovacevski beloofde het team een premie van 500.000 euro (om te verdelen) bij kwalificatie voor het WK in Qatar.

jswkBron: Voetbal International

Noord-Macedonië stuntte vorige donderdag door Italië in de halve finale van de WK-barrages te kloppen. Aleksandar Trajkovski (ex-Zulte Waregem en KV Mechelen) scoorde het winnende doelpunt in minuut 92.

Zondagavond stapten de Noord-Macedoniërs op het vliegtuig richting Porto om er dinsdagavond om een WK-ticket te strijden tegen Portugal. Opnieuw een moeilijke wedstrijd, maar premier Dimitar Kovacevski gaf zijn spelers extra motivatie bij vertrek richting Porto. “Hallo kampioenen”, zei de premier kort voor het vliegtuig zou opstijgen. “Wat jullie hebben bereikt is het resultaat van veel arbeid. De regering heeft besloten om jullie een premie van 500.000 euro te geven als jullie naar het WK gaan. Veel succes.”

Voor Noord-Macedonië zou het de eerste keer ooit zijn dat het land zich kan plaatsen voor een Wereldkampioenschap voetbal. Vorige zomer stonden ze al voor de allereerste keer op een EK. In een groep met Nederland, Oekraïne en Oostenrijk werden ze laatste met nul punten.

Aleksandar Trajkovski was de grote held tegen Italië. 

Aleksandar Trajkovski was de grote held tegen Italië. ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten