Will Smith verontschuldigt zich nu toch ook tegenover Chris Rock voor klap tijdens Oscars

© Het Nieuwsblad

Acteur Will Smith heeft maandagnacht op Instagram zijn verontschuldigingen aangeboden voor de klap die hij tijdens de Oscars uitdeelde aan komiek Chris Rock na een grap over zijn vrouw, Jada Pinkett Smith.

jvhBron: BELGA

“Geweld in al zijn vormen is giftig en destructief”, begint Smith zijn schriftelijke verontschuldiging. “Mijn gedrag tijdens de Academy Awards vorige nacht was onaanvaardbaar. Grappen ten koste van mij maken deel uit van de job, maar een grap over Jada’s medische aandoening was te veel voor mij en ik reageerde emotioneel”, aldus Smith.

LEES OOK. “Onder de douche trilde ik van angst”: Jada Pinkett Smith, de vrouw voor wie Will Smith een rake klap uitdeelde (+)

Hij verontschuldigt zich ook tegenover Chris Rock: “Ik ging mijn boekje te buiten en ik was fout. Ik schaam me en mijn acties zijn geen reflectie van de man die ik wil zijn. Er is geen plaats voor geweld in een wereld vol liefde en goedheid.”

LEES OOK. Komt de carrière van Will Smith dit ooit te boven? En die van Chris Rock? “De temperatuur in de zaal veranderde” (+)

Smith verontschuldigt zich ook tegenover de Academy, de producers van de Oscaruitreiking, de aanwezigen, de kijkers en zijn eigen familie. “Ik betreur het ten zeerste dat mijn gedrag een anders zo mooie dag voor ons allemaal heeft besmeurd”, aldus Smith, die besluit met de boodschap dat hij “a work in progress” is, een werk in uitvoering.

Onderzoek

De Academy maakte maandag bekend een onderzoek te voeren naar het incident. Chris Rock had eerder op de dag laten weten geen aangifte te zullen doen tegen Smith.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook