Intermarché-Wanty Gobert rekent in Dwars door Vlaanderen op Kristoff en Pasqualon

 ©  photo Marc Van Hecke

In Gent-Wevelgem was er het opperste geluk bij Intermarché-Wanty Gobert maar woensdag wacht er met Dwars door Vlaanderen opnieuw een zeer belangrijke afspraak voor het team van Hilaire Van Der Schueren en Steven De Neef. Ze rekenen op Alexander Kristoff, vorig jaar 6e en in 2019 11e in Waregem, en Andrea Pasqualon.

Bron: BELGA

“Als Alexander Kristoff in orde is, verwachten wij hem wel in de finale. Hij werd ziek in aanloop naar de E3 Harelbeke en daarop namen wij het besluit hem nog even aan de kant te houden. Zondag reed hij Gent-Wevelgem en daar was hij in orde. Andrea Pasqualon is ook goed bezig. Het wordt kort dag. Zondag is er de Ronde van Vlaanderen en daarvoor wil iedereen top zijn”, meldt sportdirecteur Steven De Neef.

“Wij zien Dwars door Vlaanderen alvast niet als de generale repetitie voor De Ronde”, vervolgt De Neef. “Waregem is ook heel belangrijk voor ons. Wij starten om daar een goed resultaat te behalen. Wij bevinden ons niet in de situatie dat wij als team alles op de Ronde van Vlaanderen kunnen zetten. Zo werkt het niet bij ons. De punten die belangrijk zijn om ook volgend jaar nog in de WorldTour te zitten? Die punten volgen automatisch met de prestaties. Wat betreft de Ronde is de selectie bijna rond, maar nog niet officieel. Vrijdag hakken wij de knopen door. Maar laat me stellen dat de selectie van Dwars door Vlaanderen vrij dicht aanleunt bij de selectie voor de Ronde.”

De weersvoorspellingen voor Dwars door Vlaanderen zijn niet zo rooskleurig. “Dat is ook een bepalende factor natuurlijk. De koers kan vroeger openbreken bij regen en wind. Men begint ook alsmaar sneller aan de finale. Ook hangt veel af van wie waar in gang schiet. Ik denk dan aan Pogacar en Van der Poel”, besluit De Neef.

Aangeboden door onze partners