‘Tien om te zien’ verhuist naar Westende

Dat Tien om te zien deze zomer terugkeert aan zee, was al een poos bekend. Maar nu blijkt dat het muziekcircus uitwijkt naar Westende. En die beslissing is niet zomaar genomen.

Tom Vets

Vorige zomer presenteerden Anne De Baetzelier en Willy Sommers een gloednieuwe aflevering van Tien om te zien op de zeedijk van Middelkerke. Het was de eerste nieuwe aflevering sinds 2008. Omdat het programma 900.000 kijkers haalde, werd beslist om een volledig nieuw seizoen te filmen in de zomer van 2022.

De opnames worden echter gemaakt in Westende. “Vorig jaar werd het podium in Middelkerke gebouwd op de site waar het toekomstige Casino komt”, legt de zender uit. “Ondertussen is de bouw daar gestart, waardoor we een nieuwe locatie in de kustgemeente hebben gezocht. Die vonden we in Westende, deelgemeente van Middelkerke. Daar kunnen we een plein op de dijk inpalmen dat perfect is om veel mensen rond het podium samen te brengen en dat er ook prachtig uitziet. Ook het Joe Summer Island slaat er de tenten op.”

Vroeger werd om de twee weken opgenomen, komende zomer worden de 8 afleveringen ingeblikt tussen 25 juli en 10 augustus. De uitzendingen volgen telkens op zondagavond, tot ver in september.

Aangeboden door onze partners

Lees ook