Ophef in Senegal: verboden lasers verblinden Mo Salah bij gemiste penalty, Senegalese fans bekogelen teleurgestelde Liverpool-ster

Geen Mo Salah op het WK in Qatar. De Liverpool-ster verloor met Egypte na strafschoppen van Senegal en miste er zelf eentje.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Nieuw strafschopdrama voor Mo Salah: Sadio Mané trapt Senegal naar het WK in Qatar vanop de stip

Al mocht dat laatste niet meteen een grote verrassing heten. De Senegalese thuissupporters hadden namelijk verboden lasers in het Stade Me Abdoulaye Wade gesmokkeld en deden er alles aan om Salah daarmee te verblinden. Met succes, dus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Salah wilde na de verloren partij in de WK-playoffs zo snel mogelijk naar de kleedkamer. Een veiligheidsteam van vijf man werd opgetrommeld om de aanvaller door de spelerstunnel te loodsen. De Senegalese toeschouwers waren echter niet onder de indruk en bekogelden Salah met alles wat ze konden vinden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de heenwedstrijden van de laatste ronde in de Afrikaanse kwalificatiezone leek de kans groot dat vier Noord-Afrikaanse landen zich zouden plaatsen voor de eindronde in Qatar (21 november-18 december), maar het werden er maar twee.

Marokko schakelde Congo uit en Tunesië hield Mali van het WK. Egypte kwam er net als Algerije dichtbij, maar moest in een strafschoppenreeks de duimen leggen voor Senegal. In een duel tussen twee West-Afrikaanse landen plaatste Ghana zich ten koste van Nigeria.

Aangeboden door onze partners