Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA): “Paus Franciscus uitgenodigd voor bezoek aan Vlaanderen in 2025”

 

 ©  BELGA

Vlaams minister-president Jan Jambon heeft paus Franciscus woensdag uitgenodigd voor een bezoek aan Vlaanderen en Leuven in 2025. Dat heeft hij na afloop van zijn audiëntie bij de paus bekendgemaakt.

mtmBron: BELGA

Jambon kreeg woensdag rond 10.15 uur de gelegenheid om de paus te spreken tijdens de publieke audiëntie in Aula Paolo VI in het Vaticaan. Het gesprek tussen de minister-president en het hoofd van de Rooms-katholieke Kerk duurde nog geen twee minuten.

Jambon zegt na afloop van de audiëntie dat hij de paus heeft uitgenodigd voor een bezoek aan Leuven en Vlaanderen in 2025, naar aanleiding van de viering van 600 jaar KU Leuven dat jaar. “De paus heeft daar nog niet op geantwoord, zoiets moet ook een hele procedure doorlopen”, zegt Jambon. “Maar het zaadje is nu wel geplant.”

“Ik heb de Katholieke Kerk ook bedankt voor de samenwerking die we in Vlaanderen hebben voor de opvang van Oekraïners”, aldus Jambon.

De minister-president schonk de paus tot slot nog een cd-box met twaalf missen van de Franco-Vlaamse componist Josquin des Prez

Het bezoek van Jambon, die ook minister van Cultuur is, vindt plaats naar aanleiding van de viering van Josquin des Prez (circa 1450-1521), een van de grootmeesters van de polyfone of meerstemmige muziek.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten