Western met Matthias Schoenaerts wordt een van de hoogtepunten van tv-markt in Cannes: “Wat een avontuur”

 ©  rr

Django, een nieuwe Engelstalige fictiereeks met een hoofdrol voor Matthias Schoenaerts, belooft een van de hoogtepunten te worden op de internationale tv-markt MIPTV. Die gaat van 4 tot 6 april door in het Zuid-Franse Cannes en tv-bazen van over de hele wereld komen erheen om nieuwe titels aan te kopen.

Tom Vets

Schoenaerts heeft al veel films op zijn palmares staan, maar deze keer kaapt hij de hoofdrol weg in Django: een tiendelige tv-reeks die ook een remake is van de gelijknamige Italiaanse spaghettiwestern uit 1966. Django heeft het Wilde Westen als decor. Sarah en John hebben er New Babylon uit de grond gestampt, een stad vol verschoppelingen.

Sarah is de dochter van Django, een man die lange tijd te lijden heeft onder de moord op zijn familie. Hoewel de kans klein is, bleef Django altijd hopen dat zijn dochter het drama overleefde. Als hij haar dan terugvindt in New Babylon, staat hij aan de grond genageld. Maar dan blijkt dat het meisje haar vader liever niet ziet komen.

Schoenaerts krijgt in deze serie van Sky en Canal+ actrice Noomi Rapace als tegenspeelster. “Wat een avontuur, wat een team”, schreef Schoenaerts op Instagram toen de opnames klaar waren. “Ik ben dankbaar dat ik iets passioneels mag meemaken in deze moeilijke tijden.”

Volgens internationale televisiekenners is Django één van de hoogtepunten in Cannes, samen met een handvol andere series uit alle uithoeken van de wereld. Nog een titel waar al veel ‘buzz’ rond is, is een miniserie waarin David Tennant de rol vertolkt van de vergiftigde Russische dissident Alexander Litvinenko.

Aangeboden door onze partners