Dwars door Vlaanderen betekent nieuw dieptepunt in stilaan dramatisch voorjaar van Quick-Step: “Asgreen is zondag onze enige hoop”

 

 ©  VDB

Niemand in de vroege vlucht, geen wolf die mee kon met Van der Poel en co en ook toen Pogacar de achtervolging op gang bracht was er geen enkele renner van Quick.Step-Alpha Vinyl bij machte om aan te haken. Zelden was het team van Lefevere zo afwezig in Dwars door Vlaanderen. Het blijft bij aanmodderen, ook op enkele dagen van de Ronde.

Stijn Joris

“We hadden geen mirakels verwacht”, klonk het bij Wilfried Peeters. Yves Lampaert hoopte dat hij in Gent-Wevelgem een stapje richting een betere conditie gezet had, maar kreeg daar geen bevestiging van. “Ik kan tempo rijden en blijven rijden, maar ontploffen zit er gewoon niet in”, gaf hij eerlijk toe. “Zondag komt te vroeg voor mij. Al die ziektes in de ploeg maken dat we niet goed genoeg zijn. Asgreen is onze hoop voor zondag. We richten al onze pijlen op hem. Laat ons hopen dat hij met Van der Poel en Van Aert mee kan.”

Enig lichtpuntje, Tim Declercq maakte zijn wederoptreden nadat hij een tijdje out was met een ontsteking aan het hartzakje. “Wreed koerske”, klonk het bij El Tractor die nog een uurtje bijtrainde na de wedstrijd. “Het liep voor mij niet dramatisch, na een fietswissel ben ik toch nog kunnen terugkeren en heb ik even wat werk kunnen doen, maar vanaf de Kanarieberg liepen mijn benen vol. Ik hoop elke wedstrijd een beetje beter te worden, maar mijn beste niveau halen zal moeilijk worden dit voorjaar na drie weken zonder training. Ik hoop richting Roubaix aan 95 procent te raken. We moeten er met de ploeg het beste van proberen maken. Aan al die ziektes kunnen we nu eenmaal niet veel doen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten