Voetbal 3de afdeling VV B Pelt - DIEST

Bart Lobbestael (Diest): “Nu titel buiten bereik is, zetten we alles op de eindronde”

Bart Lobbestael.

Bart Lobbestael.© Guy Meurs

Eind november kwam Pelt Diest een tweede thuisnederlaag aansmeren. Een vroege tegengoal verlamde de Diestse benen en illustreerde de terugval na de zeven zeges op rij waarmee de Warandemannen de eerste matchen opfleurden. Vier maanden later wil zwart-wit zich in Limburg helemaal gooien om die 0-3 van toen ongedaan te maken.

Georges Boets

Er is ondertussen een en ander gewijzigd aan de Warande. Michiel Doino werd trainers en kreeg er even later met keeperstrainer Wim Vander Weyden en T2 Bart Lobbestael nieuwe assistenten bij. En dat trio wist die negatieve spiraal weer in de goede richting om te buigen. In zoverre dat Diest bij Pelt vrank voor een plaats in de eindronde wil gaan.

“Pelt ken ik alleen van horen zeggen”, vertelt Bart Lobbestael. “Individueel is het een sterke ploeg. Vraag is of ze ook collectief zo sterk is. Wij gaan er in elk geval zoals overal voor de drie punten. Voor ons doel plakken om een punt mee te nemen is niks voor ons. We staan nu derde en dat is op dit moment het hoogst haalbare. Maar als we Pelt kunnen kloppen, dan is ook de tweede plaats nog haalbaar. De titel is buiten bereik en de eindronde is nu onze ambitie. We zitten alvast weer in de goede flow.”

“Sinds we overnamen, heb ik de indruk dat er hier weer een positieve wind waait. Bij momenten spelen we heel goed voetbal en we krijgen veel lof van spelers en fans. Het is leuk voor de supporters zoals we vorig weekend met 5-0 konden winnen tegen Berlaar. We maakten mooie goals en forceerden ook veel uitgespeelde kansen. Hopelijk kunnen we dat ook in Pelt doen. Je merkt op training dat de jongens nog iets extra’s willen geven. De kwaliteit in de ploeg is er meteen door gestegen. Jongens die in de eerste ronden weinig speelden, maar die groeiden en nu veel bijbrengen. Waardoor er meer concurrentie is en dat is goed voor het spelniveau.”

De naam Bart Lobbestael deed voor enkele maanden aan de Warande geen enkel belletje rinkelen. Logisch voor een 23-jarige trainer uit Rumst die meteen als trainer begon. Bij de jeugd van toen nog Lierse SK, Rupel Boom, Berchem en tot voor kort bij Racing Mechelen. Hij heeft zijn diploma Uefa B op zak en wil nu ook voor dat van Uefa A gaan.

Van het Mechelse naar Diest is een hele stap, maar zijn ambitie is groter dan het aantal kilometer dat hij ervoor moet doen.

“Het is de eerste keer dat ik met een eerste ploeg mag werken en van de jeugd naar een eerste ploeg is evenzeer een grote stap. Ik kan hier veel leren tussen ervaren trainers en veel profspelers. Ik wil hier ook volgend seizoen nog veel ervaring opdoen. We hebben met ons drie de intentie om er een jaar bij te doen. Er is hier een prettige manier van werken. En hier ondervind ik wel de gemoedelijkheid die er bij Racing Mechelen niet was. Want ook daar werkte ik vrij dicht samen met de eerste ploeg.” (job)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten