Volleybal Nationale 1 (V) VDK Bank Gent B - BEVO Beobank Roeselare A

Sarah Van Cleemput: “Zal zware opgave worden”

Middenaanvaller Sarah Van Cleemput. is van grote waarde voor VDK Gent B. © NDM

Na vier zeges op rij heeft Gent B in zijn eerstvolgende twee matchen opnieuw winstkansen. Zaterdag moet het nochtans op bezoek bij subtopper Roeselare, maar een week later komt Zandhoven, de voorlaatste in de stand, op bezoek. In de heenronde waren beide matchen vijfsetters.

“In het duel met Roeselare gaven we een 2-0-voorsprong uit handen”, herinnert middenaanvaller Sarah Van Cleemput (25) zich. Die vaste grote waarde van VDK’s B-team haakt op het einde van het seizoen af. “Een voltijdse drukke job, wekelijks driemaal trainen met de B-ploeg en nu ook nog bij het A-team als stand-in fungeren voor de geblesseerde middenspeelster Charlotte Desmet is van het goede te veel. Ik voel dat ik niet meer dezelfde energie uit de trainingen haal dan vroeger. Of ik de juiste beslissing neem, weet ik niet. Het is niet uitgesloten dat ik na een korte break toch hervat.”

Voor het A-team heeft ze niet echt ambitie. “Het was wel leuk dat ik in het duel met Oostende gans de match mocht spelen, maar ik doe liever mijn ding bij een ploeg waarbij ik iets te betekenen heb en dat kan vooral bij VDK’s B-team. Ik ben al 17 jaar bij Gent aangesloten en kijk niet uit naar een transfer”, beklemtoont Sarah. “Het zou leuk zijn als we dit weekend in Roeselare sportief revanche nemen voor de 2-3-nederlaag in de heenmatch. Bevo is doorheen het seizoen positief geëvolueerd, maar ook wij toonden in de heenronde niet wat we intrinsiek waard waren. We maakten veel progressie, maar staan voor een zware opgave. Een week later hebben we meer winstkansen tegen Zandhoven. In die laatste thuismatch reken ik nog eens op de volle buit.” (ivh)

Aangeboden door onze partners