voetbal 3de provinciale A Wachtebeke - Sint-Kruis-Winkel

Pascal De Maesschalck: “Een beloftevolle derby”

Pascal De Maesschalk moet dit weekend enkele sterkhouders missen. Hij treft met Sint-Kruis Winkel zijn voormalige ploeg. ©  NDM

Na de nipte winst tegen Zaffelare B krijgen de rood-witten zaterdag om 17.30 uur de huidige runner-up in de competitie, buur Sint-Kruis-Winkel op bezoek.

“Met een 7 op 9 en 9 gemaakte doelpunten in onze laatste drie wedstrijden, kijken we vol vertrouwen de match tegen de buren tegemoet”, aldus trainer Pascal De Maesschalck.

“Al missen wij wellicht enkele sterkhouders. De vele tegendoelpunten van de laatste weken baren mij wel wat zorgen daar Winkel aanvallend over heel wat kwaliteit beschikt. Voor beide kampen is het de match van het jaar. Als we echter de eindronde willen halen zullen we nog vijf weken vol aan de bak moeten. Hopelijk wordt het een attractief duel. Gemakkelijk zal het niet worden maar we zullen er wel alles aan doen om de drie punten thuis te houden, ook al had ik tien schitterende jaren bij Winkel.” 

Sint-Kruis-Winkel geeft het niet op

Sint-Kruis-Winkel is nog steeds in een helse titelstrijd verwikkeld met koploper Laarne-Kalken maar SKW-aanvoerder Davy De Maertelaere blijft heel rustig.

“Virtueel staan we op twee punten van hen maar als je ons programma vergelijkt met dat van Laarne-Kalken en Lochristi, hebben wij toch de zwaarste opdrachten af te werken. Zolang we de druk kunnen houden op de leider, blijven we erin geloven. Hopelijk slagen we erin om onze kansen gaaf te houden tot de slotspeeldag, dan ontvangen we Laarne-Kalken maar dan zullen we wellicht 12 op 12 moeten halen. Dat wordt niet evident. De laatste weken moeten we echt knokken voor de punten maar we geven niet op en tonen telkens de juiste mentaliteit.” (vhe/ssg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten