Wielrennen Vrouwen Ronde van Vlaanderen

Kim de Baat in een dienende rol: “Mijn parcourskennis zal de ploeg van pas komen”

Kim de Baat.© BELGA

Voor Kim de Baat is de Ronde van Vlaanderen een thuiskoers. “Ik ken het parcours in de streek als mijn broekzak en dat zal in onze ploeg goed van pas komen”, vertelt de renster uit Oudenaarde.

Het wordt voor Kim de Baat sowieso een speciale wedstrijd want de start- en finishstreep liggen in Oudenaarde getrokken, de woonplaats waar ze nu al ettelijke jaren woont. Al was er de voorbije weken wel wat onzekerheid of ze de Ronde wel zou kunnen rijden. “Tussen de wedstrijden in Oetingen en Nokere Koerse ben ik ziek geworden. Een positieve coronatest zorgde ervoor dat ik bijna twee weken moest herstellen. Ik heb dus al enkele van mijn favoriete wedstrijden moeten missen. Maar gelukkig haal ik de Ronde. Die zal ik rijden in een dienende rol. Dat is de job waarvoor de ploeg me heeft aangetrokken en ook de taak die ik met veel overgave uitoefen.”

Plantur-Pura komt zondag aan de start met Julie Van De Velde, Yara Kastelijn, Laura Sussemilch, Justine Ghekiere en Julie De Wilde, de nummer twee van Dwars door Vlaanderen in Waregem. “Ik twijfel er niet aan dat er zondag koers zal gemaakt worden. Dan moet ik me echt kunnen uitleven al weet ik dat de conditie nog niet hetzelfde is als in de periode voor ik ziek werd. Maar je moet uiteindelijk toch een keer weer opstarten en kilometers maken”, aldus de 30-jarige renster die ook de Scheldeprijs, Brabantse Pijl en Parijs-Roubaix op haar planning heeft staan.(gsg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten