Motorbende verdacht van de productie van synthetische drugs: 12 verdachten onder aanhoudingsmandaat geplaatst

 

 ©  BELGAIMAGE

De Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen heeft een bende opgerold die verdacht wordt van de grootschalige productie van synthetische drugs. De bende was actief in de provincies Oost- en West-Vlaanderen. Twaalf verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het merendeel van de verdachten blijkt lid te zijn van motorclub MC Peccatori, zo laat de federale politie donderdag weten.

mtmBron: BELGA

In augustus 2021 werd in Geraardsbergen naar aanleiding van een brand in de tuin van een woning een grote hoeveelheid afval van chemische producten aangetroffen. Een eerste onderzoek bracht aan het licht dat het afval mogelijk afkomstig was van de productie van synthetische drugs. Verder speurwerk bracht uiteindelijk een organisatie in beeld die zich vermoedelijk bezighield met de productie en verdeling van amfetamine.

Tijdens een gecoördineerde gerechtelijke actie op 22 februari 2022 werden simultaan zeventien huiszoekingen uitgevoerd in Oost- en West-Vlaanderen en Antwerpen, waarbij materiaal werd aangetroffen dat kan dienen voor de productie van synthetische drugs en ook materiaal voor het opzetten van een plantage. Er werden ook een hoeveelheid speed, meerdere vuurwapens waaronder een riotgun en jachtwapen met afgezaagde loop, stroomstootwapens en pepperspray aangetroffen. Meer dan 10.000 euro in cash en drie wagens werden in beslag genomen.

Bij de actie werden zestien verdachten aangetroffen, van wie er elf voorgeleid werden bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde, die besliste om hen alle elf onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Het merendeel van de verdachten blijkt lid te zijn van dezelfde motorclub MC Peccatori. Op 28 maart 2022 werd een bijkomende verdachte opgepakt in Ninove. Die werd op 29 maart voorgeleid en ook onder aanhoudingsmandaat geplaatst

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten