Zieke (?) Wout van Aert hoogst onzeker voor Ronde van Vlaanderen

© Het Nieuwsblad

Onheilspellend nieuws vanuit het kamp van Jumbo-Visma. Topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen Wout van Aert (27) is hoogst onzeker voor zondag. De Belgische kampioen voelt zich niet goed en zal donderdag niet mee verkennen, zo laat zijn ploeg weten.

Raf Hermans, Jonas Withouck

“Wout van Aert voelt zich niet lekker en doet de parcoursverkenning van de ploeg niet mee”, klinkt het bij de Nederlandse ploeg van Van Aert. “Zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen is onwaarschijnlijk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Hij voelt zich vandaag niet goed en besliste om thuis te blijven”, vertelt ploegleider Grischa Niermann. “Als we hem enkel voor de verkenning misten was het niet zo erg geweest, maar we moeten toegeven dat de kans bestaat dat hij ook de wedstrijd zal missen. Op dit ogenblik is het moeilijk te bepalen. Als hij zich zondagochtend fit en wedstrijdklaar voelt, zou hij kunnen koersen. Maar waarschijnlijk weten we morgen meer.”

“Het zou een enorme tegenslag zijn mochten we Wout missen zondag. We kunnen hem vervangen als het nodig is en we zullen ons wedstrijdplan moeten aanpassen. Maar we hebben met Tiesj (Benoot, nvdr.) en Christophe (Laporte, nvdr.) nog twee renners in topvorm. We zouden nog steeds starten met het doel om te winnen”, aldus Niermann.

Het is nog niet duidelijk wat er precies scheelt met Van Aert, al lijkt het om ziekte te gaan. De timing kan alvast niet slechter voor de Belgische kampioen. Van Aert won de Ronde van Vlaanderen nog nooit. Vorig jaar werd hij zesde, in 2020 moest hij de duimen leggen voor Mathieu van der Poel en werd hij tweede.

Jumbo-Visma op verkenning, zonder kopman Wout van Aert. ©  Hugo Coorevits

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten