Voetbal 3de Provinciale VC Herzele-Ressegem - Hofstade

Brecht Van Waeyenberghe: “Hofstade ligt ons wel”

Brecht Van Waeyenberghe kroonde zich in de jubileummatch van Aaigem tot matchwinnaar waardoor Herzele-Ressegem zich verder vast bijt in her spoor van leider TK Meldert.

“Elke resterende wedstrijd winnen is de boodschap en tegelijkertijd hopen dat Meldert nog struikelt”, vertelt Van Waeyenberghe. “Zaterdag wacht ons een taaie klus, maar Hofstade ligt ons wel. Het wordt ongetwijfeld wel een wedstrijd op het scherp van de snee, maar op het einde van de rit trekken we doorgaans wel aan het langste eind. De jongste maanden scoor ik vlot. Het smaakt wel nog steeds zuur dat mijn treffer tegen Meldert in de slotfase werd afgekeurd. De bal ging duidelijk over de lijn, maar het doelpunt werd niet toegekend wegens een vermeende fout op de doelman. Zaterdag is het wel duimen dat mijn spitsbroeder Xander Vanderbeck en centrale verdediger Dimitri Nactergaele hersteld zijn, want zij zijn sleutelspelers. Zondag bouwden we een leuk feestje in Aaigem. Zaterdag willen we dat graag nog eens overdoen.”

Matti Asselman wil het Herzele moeilijk maken

Hofstade pakte zondag een vlotte zege en trekt zijn goede flow door. “Onze eerste helft was heel goed, de tweede een stuk minder”, blikte Matti Asselman nog even terug. “Niet onlogisch als je bij de rust 3-0 voor staat. Dan is het vooral consolideren. Sinds Nieuwjaar zitten we in de goede flow, want we verloren sindsdien enkel van leider Meldert. Om op het veld van nummer twee Herzele iets te rapen, zullen we heel goed moeten zijn, maar de motivatie is er. We willen het hen moeilijk maken.”(rwd/ddd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten