Voetbal 3de provinciale A VK Knesselare - Maria-Aalter

Frank De Clerck: “Kunnen op twee paarden wedden”

Frank De Clerck van VK Knesselare hoopt de komende twee weken op winst om naar de eindrondes te gaan. ©  mvh

VK Knesselare staat op de zevende plaats en blijft in strijd voor een eindrondeticket.

De achterstand op het vijfde gerangschikte SK Wachtebeke bedraagt vijf punten. “We zullen binnen twee weken al iets meer weten,” zegt coach Frank De Clerck (VK Knesselare). “We krijgen zondag het bezoek van Daring Maria-Aalter en trekken een week later naar SV Zaffelare B. Die beide duels moeten evenveel zeges opleveren om ons in koers voor de eindronde te houden. SK Wachtebeke staat met duels tegen KVV Laarne-Kalken en FC Sint-Kruis-Winkel voor een zeer moeilijk tweeluik.”

“We zijn ook in strijd voor de tweede periodetitel waarvoor we niet kansloos zijn. Wij moeten hiervoor tijdens het paasweekend winnen van VK Watervliet. Leider KVV Laarne-Kalken mag niet winnen van Eendracht Hansbeke. We kunnen daarvoor op twee paarden wedden.”

Maria-Aalter in nauwe schoentjes

Daring Maria-Aalter is weggezakt naar een gedeelde voorlaatste plaats. “We zitten in de hoek waar de klappen vallen,” meent voorzitter Gino Vermeire (Daring Maria-Aalter). “We kenden een grote blessurelast en hebben voorin een gebrek aan trefkracht. Bovendien hebben we op bepaalde posities een gebrek aan kwaliteit.”

“We hebben bij een mogelijke degradatie twee scenario’s in gedachten. Ten eerste kunnen we voor de jeugd kiezen en op iets langere termijn aan een ploeg bouwen die voor promotie in aanmerking komt. Ten tweede kunnen we met enkele gerichte aankopen een sterke ploeg vormen die volgend seizoen voor de prijzen kan meestrijden.” (jp)

Aangeboden door onze partners