Voetbal 1ste Provinciale KSCE Mariakerke - KVE Drongen

Jelle Cherlet voor derby tegen Drongen: “Blessurelast is niet min”

Jelle Cherlet voelt voor de derby niet meteen veel druk, maar beseft dat de ploeg sowieso voluit zal moeten gaan. © NDM

Zaterdagavond staat de Gentse derby op het programma in 1ste Provinciale. Mariakerke ontvangt de buren van Drongen en ervaren rot Jelle Cherlet beseft dat er heel wat prestige op het spel staat.

Stefan Smet

Na het onnodige puntenverlies van vorige week op bezoek bij Berlare, wil Jelle Cherlet maar wat graag de volle buit thuishouden in het burenduel met KVE Drongen: “Je moet een derby altijd proberen winnen, dus er is altijd wel sprake van wat animo rond zulke affiches. Het gelijkspel in Berlare zorgt niet meteen voor extra druk maar we beseffen allemaal wel dat je sowieso voluit moet gaan tegen Drongen!”

“Natuurlijk hebben we het na Nieuwjaar wat moeilijker om constant te presteren. De blessurelast is niet min. Ikzelf moest vorig weekend ook zonder training aan de slag en tegen Berlare verloren we dan weer een speler met een neusbreuk. Normaal altijd rood maar de ref zag niets. Uiteraard mis je de ervaring van jongens zoals Frederik Arnauw en Sander Maertens maar we creëren nog altijd kansen en scoren nog steeds doelpunten. We mogen nu niet wanhopen.”

Bij de bezoekers is de sfeer dan weer opperbest. De 3-0 zege tegen Doorslaar zorgde voor een mentale boost bij het team van youngster Maxime Pieters: “Sinds twee weken vliegen de ballen opnieuw binnen zoals in de eerste maanden van het seizoen. Die zes op zes kwam werkelijk net op tijd want we hadden toch een moeilijke periode achter de rug.”

“Tegen Dendermonde en Doorslaar was een zes op zes een must maar alle puzzelstukjes vielen plots in elkaar. Met slechts drie punten achterstand op Mariakerke is het zeker nog mogelijk om de top-vijf te ambiëren. Dat zou een mooie bekroning zijn voor ons team dat de voorbije maanden keihard bleef werken maar niet altijd werden beloond. Bovendien konden we vorig weekend pas voor het eerst rekenen op een quasi voltallige kern. Dat heeft ons ook zeker parten gespeeld. Nu willen we vooral het seizoen op een mooie manier afsluiten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten