Kasper Asgreen jaagt op tweede zege in Vlaanderens Mooiste: “Daar heb ik ook de benen voor”

 

 ©  Photo News

Kasper Asgreen is titelverdediger in de Ronde van Vlaanderen. “Het zou geweldig zijn om zondag opnieuw te winnen”, vertelde de Deen van Quick Step-Alpha Vinyl. “Maar ik weet dat het er niet gemakkelijker op wordt.”

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Asgreen is de vooruitgeschoven kopman bij de blauwe formatie van Patrick Lefevere. Florian Sénéchal is de tweede kopman van de ploeg die geteisterd wordt door ziekte, zelfs Patrick Lefevere bleef ziek thuis tijdens het online persmoment. Hij geeft wellicht ook forfait voor de Ronde.

“Ik voel me uitstekend”, sprak Asgreen. “Ik ben niet ziek, ik had enkele weken geleden corona. Die periode ligt achter mij, ik heb kunnen bouwen aan mijn conditie en voel me in orde. Ik ben trots dat ik de vooruitgeschoven kopman ben, maar zo heel veel verschil met vorig jaar is er eigenlijk niet. Toen had ik de E3 Harelbeke gewonnen en was ik samen met Julian Alaphilippe kopman. We moeten eerlijk zijn, de ploeg is minder sterk dan vorig jaar. Maar we moeten er het beste van maken.”

“Ik droom van die tweede zege op rij, daar heb ik ook de benen voor. Maar ik besef dat ze me nu iets meer in de gaten zullen houden en minder makkelijk zullen laten rijden. Dat heb ik al gemerkt in voorgaande koersen. Het is moeilijker om weg te rijden als je de favoriet bent. Maar uiteindelijk zullen de besten op het einde altijd overblijven. En ik denk dat ik daartoe behoor”, klonk het zelfzeker bij de Deen. “Ik weet dat het er niet gemakkelijker op wordt om de Ronde te winnen, maar ik ben wel blij dat ik bij de gelukkigen ben die de koers al op zijn palmares heeft. Dat is een zalig gevoel.” Wout van Aert is zondag mogelijk afwezig door ziekte. “Ik ga naar de wedstrijd met mijn eigen plan en visie”, aldus Asgreen. “Maar dat met Wout van Aert de grootste favoriet voor de zege er misschien niet bij is, verandert het koersverloop. Anderzijds: Jumbo-Visma blijft wel het sterkste blok. Ik denk dat ze zeer agressief gaan koersen als hij niet meedoet. Maar het is zaak om ons daar niet op te verkijken en te geloven in ons eigen plan.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten