Tim Declercq is blij alsnog de Ronde van Vlaanderen te kunnen rijden, maar: “Ik verwacht geen wonderen”

 ©  BELGA

Tim Declercq was wekenlang out wegens pericarditis (ontsteking van hartzakje) na een coronabesmetting. De renner vierde vroeger dan verwacht zijn terugkeer in Dwars door Vlaanderen en is ook zondag van de partij in de Ronde van Vlaanderen.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

“Maar ik verwacht geen wonderen”, vertelde de meesterknecht op een online persmoment van zijn team Quick Step-Alpha Vinyl. “Ik ben nog verre van de oude. Het zal nog een tijdje duren voor ik opnieuw 100 procent fit ben. Ik zal al blij zijn als ik elke dag een beetje beter word, maar wonderen moet je in de Ronde niet verwachten van mij. Die komt nog een beetje te vroeg, maar het kan zeker geen kwaad om die te rijden. Hoe meer ik koers, hoe beter ik kan worden en tegen Parijs-Roubaix hoop ik al veel sterker te zijn.”

“Ik ben vooral blij dat ik op training en woensdag in koers geen pijn had in de hartstreek. Koers is toch nog altijd anders dan training, dus daar was ik wel wat mee bezig. Dat ik opnieuw gezond ben, is voor mij het voornaamste. Die goeie benen komen dan hopelijk wel in de komende weken.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt