Politie stond klaar om Will Smith tijdens Oscars te arresteren

© rr

Agenten van het politiekorps van Los Angeles waren zondag tijdens de Oscaruitreiking bereid Will Smith uit de zaal te verwijderen en aan te houden. De producent van de uitreiking, Will Packer, vertelt dat donderdag aan Amerikaanse media. Het is voor het eerst sinds de klap die komiek Chris Rock kreeg dat Packer publiekelijk reageert op het voorval.

De Telegraaf

De producent vertelt dat agenten na de klap in gesprek gingen met Rock. Als de komiek aangifte zou doen, beloofde de politie de Amerikaanse acteur direct te arresteren. Ze zeiden volgens Packer: “Dit is geweldpleging, we kunnen hem nu aanhouden.” De komiek wilde daar niets van weten en reageerde door te zeggen “dat hij oké is.” Rock weigerde ook aangifte te doen.

LEES OOK. Chris Rock reageert na klap van Will Smith op Oscaruitreiking: “Nog aan het verwerken wat er gebeurd is”

Packer, die door The Academy of Motion Picture Arts and Sciences was ingehuurd om de Oscaruitreiking te produceren, vertelt in het interview met ‘Good Morning America’ dat hij zondagavond niet meer met Smith heeft gesproken.

De Academy kondigde woensdag aan dat de organisatie een disciplinaire procedure is gestart naar aanleiding van het incident. De Amerikaanse acteur riskeert geschorst of geroyeerd te worden als lid.

LEES OOK. “Onder de douche trilde ik van angst”: Jada Pinkett Smith, de vrouw voor wie Will Smith een rake klap uitdeelde

LEES OOK. Nooit een ‘bad boy’ geweest, maar één dag uit zijn jeugd heeft Will Smith zijn hele leven achtervolgd

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten