Liers eetcafé Het Belofte Land serveert Vlaamse kost: “Het uitbaten van een eetcafé was steeds een jongensdroom”

Jurgen Van Bree en Ahmed Ibrahim bij de muurschildering van straatartiest Ken Horemans van het Klavertje Vier van Lier. 

Jurgen Van Bree en Ahmed Ibrahim bij de muurschildering van straatartiest Ken Horemans van het Klavertje Vier van Lier. © Chris Van Rompaey

Lier -

Wie op zoek is naar Het Belofte Land kan weer in Lier terecht. Het bekende horecapand vooraan in de Begijnhofstraat is namelijk weer open. Jurgen Van Bree en Ahmed Ibrahim maakten er een eetcafé van.

Chris Van Rompaey

“We hebben hier de voorbije maanden heel hard gewerkt, want door de leegstand was dit pand behoorlijk verwaarloosd. Behalve de twee togen hebben we zowat alles uitgebroken, maar ook na deze grondige renovatie behoudt het pand zijn authentiek karakter. Dat vonden we zeer belangrijk”, zegt Jurgen Van Bree, die zelf al jaren in de bouwsector werkt.

“Zowel beneden als op de eerste verdieping mocht straatartiest Ken Horemans zich uitleven. Boven creëerde hij een muurschilderij met de Zimmertoren en het Klavertje Vier van Lier: auteur Felix Timmermans, schilder Isidoor Opsomer, klokkenmaker Louis Zimmer en kunstsmid Louis Van Boeckel. Op de gelijkvloerse verdieping zie je, alsof je los door de buitenmuur kijkt, op de kade van het toenmalige Wilsonplein.”

“Ik heb zelf in Lier gewoond en Ahmed woont hier nog steeds. Het Belofte Land was lang geleden onze stamkroeg. Dat we net hier een horecazaak wilden openen, was dus geen toeval. Bovendien was het uitbaten van een eetcafé steeds een jongensdroom: daarom dat ik ook een koksdiploma behaald heb”, benadrukt Jurgen Van Bree.

Lekkere pan spek

Het Belofte Land profileert zich voortaan als een gezellig eetcafé met lekkere, Vlaamse boerenkost. “We openen elke dag om 7u en serveren dan bijvoorbeeld een lekkere pan spek als ontbijt. Later op de dag kan je onder meer een boterham met beuling en versgemaakte appelmoes of spinaziestoemp met worst bestellen. Je kunt zowel beneden als boven zitten. De bovenverdieping kan je ook afhuren voor feestjes.”

Eetcafé Het Belofte Land, Begijnhofstraat 7 in Lier, alle dagen open van 7 tot 23u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten