Wielrennen Elite Ronde van Vlaanderen

Robbe Ghys: “Ik kan een finale rijden tussen de grote jongens”

Robbe Ghys: “Ik wil het beste uit mezelf halen en dan is doorgroeien als wegrenner een logische volgende stap.”© BELGA

In plaats van een stralende zon en warme lentetemperaturen die we al mochten ervaren, wordt het zondag een heel ander verhaal. De Ronde van Vlaanderen zal winters en ijzig aanvoelen. “De weermaker wordt zondag mijn grootste concurrent”, zucht Robbe Ghys.

Geert Stevens

De vijftiende plaats in Gent-Wevelgem van vorige zondag motiveert de 25-jarige prof uit Brakel om het ook zondag lang uit te zingen. “Maar dan moet het goed weer zijn. Als ik mocht kiezen had ik liever 30 graden en droog weer. Maar in het voorjaar heb je niet te kiezen. Nu lijkt het een barre en koude Ronde te zullen worden. En daar kan ik absoluut niet tegen”, vertelt de renner van Sport Vlaanderen-Baloise.

“Bovendien sukkel ik ook al een tweetal weken met een lichte verkoudheid. Er vormt zich wat slijm maar het houdt me niet tegen om te koersen.”

Het mooie resultaat in Gent-Wevelgem heeft ook Robbe Ghys zelf verbaast. “Eigenlijk wel. Vorig jaar stond ik er de eerste keer aan de start en kon de wedstrijd ook uitrijden. Dankzij een andere voorbereiding in de winter kan ik nu de finale rijden tussen de grote jongens”, verklaart Robbe Ghys. “Kijk, ik heb in het verleden nooit echt de focus op de weg gelegd. Iedere wegkoers die ik reed was er één in functie van de piste. Maar tijdens de voorbije winter veranderde ik het geweer van schouder. Ik trainde meer op kracht en ben sterker geworden. In de zware momenten in een wedstrijd kom ik nu meer tot mijn recht. Zoals zondag.”

En dus wil Robbe Ghys deze lijn doortrekken in Vlaanderens Mooiste. “Normaal start ik in de Ronde met één ambitie: meegaan in de vlucht van de dag. Nu wil ik toch zo lang mogelijk meegaan in de finale.”

Robbe Ghys wil doorgroeien als wegrenner. “Ik voel me klaar om de stap naar een World Tourploeg te zetten. Maar de piste laat ik niet los. Daar ligt mijn wielerhart. Maar ik bekijk het ook nuchter. Van het koersen op de piste kan ik leven maar ik kan er mijn huis niet mee afbetalen. Ik wil het beste uit mezelf halen en dan is doorgroeien als wegrenner een logische volgende stap.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent