Adil en Bilall ronden opnames ‘Batgirl’ af

Adil El Arbi en Bilall hebben de opnames van hun film ‘Batgirl’ afgerond. Op naar de montagekamer. ©  BELGAIMAGE

Adil El Arbi (33) en Bilall Fallah (36) hebben zopas de opnames van hun nieuwe film ‘Batgirl’ afgerond. Dat kondigt het regisseursduo zelf aan op Instagram, in gepaste outfits.

Wout Desmytere

Met een smoking en een Batmanmasker op poseren beide heren voor de laatste setfoto. “It’s a wrap”, schrijft El Arbi bij de foto. De regisseurs begonnen in november 2021 aan de opnames van Batgirl, de eerste solofilm rond het gekende personage. De meeste scènes werden in Glasgow gefilmd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In januari werd al een eerste beeld gelost, dat niet iedereen kon bekoren. Het kostuum dat hoofdactrice Leslie Grace (eerder al te zien in de musical In the heights) was duidelijk een knipoog naar de outfit van Batgirl in de oude Batman-reeks, maar fans vonden het er goedkoop en amateuristisch uitzien. Het antwoord van de regisseurs? “Wacht tot de film uit is.”

LEES OOK: Al zes acteurs kropen voor Robert Pattinson in het strakke pakje van Batman, wie waren zijn voorgangers?

De film moet nog dit jaar op HBO Max - en bij ons dus wellicht op Streamz - verschijnen. Naast Grace maakt ook J.K. Simmons zijn opwachting in de film als politiecommissaris Jim Gordon. Michael Keaton kruipt terug in de huid van Batman, een rol die hij eind jaren 80 al speelde en Brendan Fraser speelt slechterik Firefly. Actrice Ivory Aquino speelt Alysia, de beste vriendin van Batgirl. Zij word het eerste openlijk transgender personage in een film van superheldenfabriek DC.

Aangeboden door onze partners

Lees ook