Will Smith neemt zelf ontslag bij Oscar Academy na klap aan Chris Rock: “Ik ben er kapot van”

 © rr

Will Smith heeft ontslag genomen bij de Academy of Motion Picture Arts & Sciences. De acteur, die tijdens de Oscarceremonie comedian Chris Rock een klap verkocht op het podium, noemt zijn actie “schokkend, pijnlijk en onvergeeflijk”. Hij is naar eigen zeggen bereid de gevolgen van zijn daad te ondergaan bij de Academy Board of Governors.

syd, jvhBron: BELGA

“De lijst van degenen die ik heb gekwetst is lang en omvat Chris, zijn familie, veel van mijn dierbare vrienden en geliefden, alle aanwezigen, en het wereldwijde publiek thuis,” zei Smith. “Ik heb het vertrouwen van de Academy beschaamd. Ik heb andere genomineerden en winnaars beroofd van hun kans om te vieren en gevierd te worden voor hun buitengewone werk. Ik ben er kapot van.”

LEES OOK. Zelfs producer begreep niet wat er gebeurde op de Oscars: “Chris Rock wou nadien niet dat Will Smith de zaal moest verlaten”

De Academy of Motion Picture Arts & Science is de organisatie die de Oscars organiseert. Door zijn lidmaatschap op te zeggen, kan Smith in de toekomst niet meer meestemmen over wie er een gouden beeldje ontvangt. Maar het wil niet zeggen dat hijzelf niet meer genomineerd kan worden of een prijs kan winnen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook