Geen grote ronde voor Egan Bernal dit jaar: “Mikken op de Vuelta zou er wat over zijn”

 ©  EPA-EFE

De revalidatie van de Colombiaanse wielrenner Egan Bernal (Ineos Grenadiers) verloopt goed, maar een grote ronde zal hij dit jaar zeker niet rijden. Dat verklaarde de 25-jarige winnaar van de Tour 2019 en de Giro 2021 tijdens een persconferentie in het Colombiaanse Bogota.

Jens JacobsBron: BELGA

LEES OOK.Egan Bernal rijdt ploegmaats eraf op tweede trainingsrit na accident en grapt: “Ofwel ben ik niet veel niveau verloren, ofwel zijn zij helemaal niet verbeterd”

LEES OOK.Egan Bernal is na zware crash alweer aan het trainen en wil nu ook samen met fans rijden, in virtuele rondrit op Zwift

Bernal hervatte vorige week de fietstrainingen op de weg, maar stappen doet hij wel nog met een wandelstok. De Colombiaan blijft ondanks de snelle vooruitgang realistisch. “Mikken op de Vuelta zou er wat over zijn”, vertelde Bernal.

“Het is duidelijk dat ik daar niet klaar voor ben, ik mag ook niet te veel van mijn lichaam vragen. In een grote ronde kan je niet improviseren. Bij een klein pijntje kan je al niet voluit gaan. Het zou een droom zijn om dit jaar al opnieuw te koersen, maar een datum durf ik daar niet op plakken. Dat zou onverantwoord zijn.”

Egan Bernal reed op 24 januari tijdens een training op volle snelheid tegen een stilstaande bus. De Colombiaan brak daarbij elf ribben, een dijbeen, een knieschijf, twee borstwervels, een halswervel, een middenhandsbeentje en een duim. Hij verloor ook een tand en had twee geperforeerde longen. Even werd er gevreesd dat Bernal zijn fiets aan de haak zou moeten hangen, maar na meerdere operaties en net geen twee weken in het ziekenhuis, is de Colombiaan aan de beterhand.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten