Scheldeprijs met een ploeg minder: organisatie zoekt geen vervanger voor Israel-Premier Tech

 ©  BELGA

De 110e Scheldeprijs, van woensdag 6 april, zal in het Nederlandse Terneuzen van start gaan met 21 in plaats van 22 ploegen. Dit wegens het afhaken van Israel-Premier Tech dat niet in staat is om aan voldoende renners te komen (en daarom ook zondag de Ronde niet rijdt). Het organisatiecomité neemt ook voorzorgsmaatregelen in aanloop naar de wedstrijd. De dag zelf gelden de huidige coronamaatregelen.

Bron: BELGA

“Het is te kort dag om nog naar een waardige vervanger te zoeken voor Israel-Premier Tech. Wij kregen van hen de melding dat ze niet aan voldoende fitte renners komen om het startblad te vullen. We leven met hen mee. Het gaat echt wel hard in het peloton. Wij gaan woensdag van start met 21 ploegen, daarvan hebben er negen het WorldTeamstatuut”, meldt voorzitter van het organisatiecomité Jack Vissers.

“Met ons bestuur en medewerkers nemen wij ook alle mogelijke voorzorgsmaatregelen wat betreft corona. Ook bij ons zit de schrik erin dat er iemand of meerdere leden uitvallen door ziekte. Niet alleen de renners worden immers geveld. Zo geven wij geen handen meer, houden we zo veel mogelijk afstand en dergelijke meer. De dag zelf organiseren we onder de huidige geldende coronamaatregelen. Die zijn thans hetzelfde in Nederland, waar we starten en het eerste gedeelte van ons parcours loopt, als in België. Wel weren wij iedereen uit de rennerspaddock. Wie niet bij een team hoort komt niet in deze zone. En we verplichten op bepaalde plaatsen nog altijd het dragen van een mondmasker. Het klinkt misschien allemaal wat streng maar we vinden de gezondheid van de renners en publiek toch nog altijd zeer belangrijk, vandaar”, besluit Jack Vissers.  

Vorig jaar ging de zege in de Scheldeprijs naar Jasper Philipsen. Hij haalde het in een koninklijke sprint op de Churchilllaan in Schoten van Sam Bennett en Mark Cavendish

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt