Voetbal 2de afdeling VV  KSK Vlaamse Ardennen

Yves Merchiers: “Onbegrijpelijk dat het zover is kunnen komen, maar ik sta achter dit project”

Yves Merchiers: “Toch blij dat het voetbal in Ronse een nieuwe kans krijgt.” © Geert De Rycke

Voor een afgeladen kantine werd vrijdag het nieuwe KSK Vlaamse Ardennen boven de doopvont gehouden. Niet op de eerste rij, maar eerder onopvallend en genietend van een biertje met zijn vrienden volgde Yves Merchiers, de gerechtigde correspondent van het ter ziele gegane KSK Ronse, de nieuwe plannen.

Paul Gossye

Sedert mensenheugenis is zijn naam verbonden met het voetbal in Ronse.

“Ik ben in 1947 geboren in de schaduw van het Parc Lagache, de legendarische thuishaven van Club Ronse. Dat heeft mijn verdere leven bepaald. Eerst als jeugdspeler, dan van jeugdtrainer tot afgevaardigde, daarna secretaris en nu dus gerechtigde correspondent.”

Als ‘clubman’ stapte hij in 1987 mee in de fusie met aartsrivaal ASSA Ronse.

“Ikzelf had het daar niet moeilijk mee, maar in Ronse heeft dat ‘zachtjes gezegd’ voor nogal opschudding gezorgd. Het was water met vuur verzoenen, maar uiteindelijk heeft de toenmalige burgemeester Orphale Crucke het onmogelijke toch voor mekaar gekregen. Met succes, want er volgden gouden jaren.”

Toch is er nu een nieuwe fusie, want het fiere KSK Ronse is niet meer leefbaar en verdwijnt zelfs. “Het is onbegrijpelijk dat het zover is kunnen komen, maar er is geen weg meer terug. Vooruit kijken is de boodschap.”

Opvallend: Merchiers is geen verbitterd man, al zijn zelfs rood, blauw en wit, de kleuren van KSK Ronse, niet meer in het logo terug te vinden.

“Zeker niet! Integendeel, ik ben zelfs fier dat we met enkele mensen de rug gerecht hebben en dat we het seizoen zullen uitspelen, want dat is niet vanzelfsprekend geweest. Ik ben ook blij dat het voetbal in Ronse een nieuwe kans krijgt. In welke kleuren er wordt gespeeld, dat is bijkomstig. Ik sta volledig achter het nieuwe project met KVV Ardennen.”

“Wel zonder mij: in februari ben ik er 75 geworden en ik heb altijd gezegd dat ik er dan mee zou stoppen, zelfs als we bijvoorbeeld kampioen hadden gespeeld.” (pgb)

Aangeboden door onze partners