Amerikaans seizoen zit er na drie wedstrijden op voor Vrenz Bleijenbergh: “In juli keer ik terug, de Chicago Bulls hebben interesse”

 

 ©  Gregory Van Gansen

De laatste wedstrijd van de reguliere fase van de NBA G-League bracht voor Vrenz Bleijenbergh met Windy City Bulls, de opleidingsploeg van Chicago Bulls, een 99-106 zege tegen Capitale City. De 21-jarige en 2m11 grote Belgian Lion keert komende week terug naar België.

“In juli vertrek ik terug naar de States voor de NBA Summer League. Chicago Bulls is een mogelijkheid,” zegt Bleijenbergh, die begin maart naar Amerika. “Omdat ik laat arriveerde, wist ik dat mijn speelkansen klein waren. Maar ik heb geen spijt van mijn beslissing. Ik heb bij Windy City Bulls hard kunnen werken en mijn zomer kunnen voorbereiden.”

Bleijenbergh kwam drie wedstrijden in actie en verzamelde een gemiddelde speeltijd van 4,3 minuten. Windy City Bulls eindigt in de Eastern Conference met 15 op 34 op de elfde plaats en is niet gekwalificeerd voor de play-offs.

 

“Maandag keer ik terug naar België en dan neem ik eventjes verlof. Daarna zal ik met kinesist Koen Embrechts van Telenet Giants Antwerp een krachtprogramma afwerken. Wil ik mijn droom waarmaken om ooit in de NBA te spelen, moet er spiermassa bij. Ik kijk ook uit naar de twee WK-kwalificatiematchen met de Belgian Lions. In februari moest ik immers door corona in laatste instantie afhaken. Daarna keer ik dus terug naar Amerika voor de NBA Summer League. Naast Chicago Bulls is er ook interesse van Oklahoma City Thunder en Phoenix Suns. (cpm)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten