Voetbal 1ste Nationale  Thes - FCV Dender 1-0

Zwak Dender in nauwe schoentjes

Regi Van Acker.© dsj

Een bleek Dender ging onderuit bij staartploeg Thes, waardoor deelname aan de eindronde plots op losse schroeven staat na een ontluisterende nul op zes.

Wie na de pandoering op Club Luik een scherpe Denderleeuwse reactie verwachtte in Tessenderlo, kwam bedrogen uit. Coach Regi Van Acker poogde zijn ploeg nochtans een nieuwe schwung te geven door Ngongo en De Bodt aan de aftrap te droppen, maar de youngsters konden hun kans niet echt grijpen. De bezoekers kwamen net als op Rocourt snel op achterstand. Na een diepe bal in de rug van de slecht gepositioneerde defensie liet Bertaccini de netten trillen. Dender kon geen vuist maken en ontsnapte een paar keer. Gies was bij de pinken bij een nieuwe dreiging en Battiasta dropte een wenkende kans naast. Van Acker (foto dsj) poogde het tij nog te keren met een drievoudige wissel. Een kopbal van Valcke zeilde langs. Een knal van Rowell zoefde over. Van Acker trekt woensdag met het mes op de keel naar Knokke.

“Op basis van de data plaatste ik Valcke en Casagolda op de bank, met het oog op de match in Knokke. De nederlaag op Luik kan je incalculeren, maar op Thes dienden we altijd iets te rapen. Een gebrek aan creativiteit nekte ons. Thes won niet meer sinds eind november, maar was gretiger.” (rwd)

TOESCHOUWERS:  500 

SCHEIDSRECHTER:  Vanboven 

DOELPUNTEN:  16’ Bertaccini 1-0 

THES SPORT: Valkenaers; Brugmans, Vermijl, Jeunen, Bammens; Coomans, Braeken, Hulsmans, Ceulemans; Bertaccini (87’ Ponet), Battista  

FCV DENDER: Gies; Smet, De Backer, Ragolle, Vanbelle (53-’ Valcke); Hens, Houdret, De Bodt (53’ Rowell), Van Oudenhove; Ngongo (53’ Casagoida), M’Barki (80’ Vanhulle) 

Aangeboden door onze partners