Voetbal 2de afdeling VV A 

KSC Lokeren-Temse 2 - SK Ronse 0

Met doelpunten van Elewaut en Vermeiren haalde Lokeren een zege zonder veel glans tegen het zieltogende Ronse. Als Lokeren twaalf op twaalf pakt is de promotie nog mogelijk.

In een koud en kil Daknamstadion kopte Niels Elewaut snel een hoekschop binnen en Simon Vermeiren kwam net te kort om de kloof één minuut later al te verdubbelen. De thuisploeg versierde nog enkele halve kansen terwijl pas na 40 minuten de bezoekers een eerste keer op doel trapten.

Kort voor het uur moest Jelle Merckx zowaar Amarildo Gjoka van de gelijkmaker houden. Maar toen Simon Vermeiren dan toch, in drie tijden, voor de 2-0 kon zorgen, hoopte iedereen alsnog op een doelpuntenkermis. Die kwam er niet, ondanks de kansen voor Charni Ekangamene, Simon Vermeiren, Niels Elewaut en Gil Van Moerzeke. Zonder echt te imponeren, won Lokeren-Temse van een bijzonder zwak Ronse met 2-0. (ive)

SCHEIDSRECHTER: De Clercq. 

DOELPUNTEN:  8’ Elewaut 1-0, 62’ Vermeiren 2-0. 

KSC LOKEREN-TEMSE: Merckx, Van Moerzeke, De Neve, De Witte, Ekangamene, Schils, Janssen, Boulaouali (59’ Ramazani), Elewaut, Symons (46’ Njengo), Vermeiren (85’ Mestdagh). 

SK RONSE: Momo Onehi, Foucart, Itoua, Kangudia, Meert, Weiserbs, Fontaine, Dangremont, Gjoka, Rolfes, Tangala. 

Aangeboden door onze partners