Katapulten en vallende sterren bij afscheid Peter Van de Veire in Sportpaleis

Niet één, maar twéé bekende koppen die het luchtruim kozen. Een parade van sterren. En een grote paarse bol. Het afscheidsfeest van Peter Van de Veire (50) in het Sportpaleis was zoals de (ex-)radiomaker zelf: licht bombastisch. 

Acht uur. Zo lang duurde het bedankfeest in het Sportpaleis. Vrijdagochtend presenteerde Peter Van de Veire zijn laatste ochtendschow op MNM, na dertien jaar dienst. Daarvoor was hij al sterkhouder bij Studio Brussel. Wat Van de Veire – naast zijn tv-werk – nu precies gaat doen, is nog onduidelijk. Bedoeling op zaterdag was vooral om terug te blikken en te vieren.

(lees verder onder de foto)

Bloemen, optredens en videoboodschappen: Van de Veire werd overstelpt met bedankjes. 

Bloemen, optredens en videoboodschappen: Van de Veire werd overstelpt met bedankjes. ©  VRT

Dat gebeurde in veelvoud. In een supermanpak werd Van de Veire boven de hoofden van zijn publiek richting het podium gekatapulteerd, waar hij een enorme paarse bol voor zich kreeg. Telkens hij erop drukte, verscheen een gast. Van Sam Gooris en Van Echelpoel die hun hits kwamen zingen tot Ingeborg en haar zoon, MNM-dj Robin Keyaert, die een grote chocopot kwamen afgeven als cadeau.

LEES OOK. Na 13 jaar neemt Peter Van de Veire afscheid in het Sportpaleis: “Siska Schoeters vroeg of de evenaar door mijn gat gaat lopen” (+)

Het clubje van sidekicks kreeg ook hun moment. Julie Van den Steen kroop in haar Donald Trump-kostuum, waarin ze ooit een maand moest presenteren, en Nasrien Cnops trakteerde het Sportpaleis op Bed of roses van haar held Bon Jovi. Eva Daeleman en Lieselot Ooms, de allereerste sidekicks, lieten een videoboodschap na voor Van de Veire. Zijn laatste hulpjes, Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave zongen met de andere MNM-presentatoren een verrassingslied.

Niels Destadsbader maakte een smak, maar verwerkte dat in zijn optreden met Regi. 

Niels Destadsbader maakte een smak, maar verwerkte dat in zijn optreden met Regi. ©  VRT

Euphoria

Wat Van de Veire doet, kan Niels Destadsbader ook. Hij liet zich tijdens de dj-set van Regi boven de massa tillen met een kabel, en vloog de zaal rond. Op de begane grond glipte de zanger uit en maakte hij een val, maar dat verwerkte hij spontaan in zijn show.

LEES OOK. Zo heeft Peter Van de Veire afscheid genomen van MNM

Gert Verhulst en James Cooke kwamen nog zingen, net als Tom Waes met zijn Dos cervezas – voor de gelegenheid opgegoten door Jeroen Meus. Er waren optredens van Willy Sommers, Metejoor en Gers Pardoel. Maar ook van de Zweedse Loreen. Als vaste commentator (en fan) van het Songfestival had Van de Veire de ex-winnares gevraagd haar wereldhit Euphoria te komen zingen. Van de Veire deed er een schep bovenop en zong zelf zijn lied Dans dj dans.

Met onder meer Kobe Ilsen en Viktor Verhulst volgden er nog dj-sets, bij wijze van afterparty. De volle zaal kreeg vrijwel letterlijk waarvoor het had betaald: een Grote Peter Van de Veire Sportpaleis Show. De tijd zal zeggen hoe de man dat nog kan overtreffen.

Bij elke mep op een grote paarse bol verscheen een nieuwe gast. 

Bij elke mep op een grote paarse bol verscheen een nieuwe gast. ©  VRT

James Cooke kwam zingen met Gert Verhulst. 

James Cooke kwam zingen met Gert Verhulst. ©  VRT

Niels Destadsbader vloog boven de hoofden tijdens zijn hit met Regi, ‘De wereld draait voor jou’. 

Niels Destadsbader vloog boven de hoofden tijdens zijn hit met Regi, ‘De wereld draait voor jou’. ©  VRT

Tom Waes kwam nog eens ‘Dos cervezas’ zingen. 

Tom Waes kwam nog eens ‘Dos cervezas’ zingen. ©  VRT

De Zweedse Songfestivalwinnares Loreen kwam de show stelen met ‘Euphoria’. 

De Zweedse Songfestivalwinnares Loreen kwam de show stelen met ‘Euphoria’. ©  VRT

Ook Willy Sommers trad op. 

Ook Willy Sommers trad op. ©  VRT

Peter Van de Veire die in een supermanpak boven zijn fans vliegt: het afscheidsfeest was op z’n minst licht bombastisch te noemen. 

Peter Van de Veire die in een supermanpak boven zijn fans vliegt: het afscheidsfeest was op z’n minst licht bombastisch te noemen. ©  VRT

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook