Voetbal 3de Afdeling VV 

Erpe-Mere United 1 - SK Lochristi 3: Thomas Zwart nekt Erpe-Mere

Erpe-Mere - Lochristi: Kevin Goossens en Staf Hoebeke in den duel om de bal.© Gregory Van Gansen

Erpe-Mere kreeg een lesje in efficiëntie van Lochristi waar Thomas Zwart zich met een assist en twee goals tot matchwinnaar kroonde.

Goossens kwam een voetje te kort om een voorzet van Van Calenbergh binnen te duwen. Arijs draaide zich vrij en Van Der Eedt foulde Van Calenbergh waarna Lammens de elfmeter omzette. Na een snelle omschakeling bereikte Zwart de afwerkende Braem. Speltdooren verlengde een hoekschop naast. Van Calenbergh mikte overhoeks naast.

Na de rust bleef een poging van Van Calenbergh steken onder het zitvlak van Van Der Eeedt. Zwart werkte een voorzet van Pauwels tegen de netten en werkte ook een counter af na assist van Pauwels. Goossens werd afgeblokt en de rebound van Tackaert werd gepareerd.

Thuiscoach Levi Jacobs zag de sterke Bambrugse thuisreputatie verder afbrokkelen en wond zich op over de arbitrage wat hem een gele kaart kostte.

“Hoebeke verdiende in de eerste helft al een tweede gele kaart na een vuile fout, maar die bleef op zak. Protest wordt vaak sneller bestraft dan storende fouten. We moeten de hand wel in eigen boezem steken. We lieten weer enkele wenkende kansen onbenut terwijl we zelf kinderlijk goals weg gaven. Een efficiënte spits als Thomas Zwart faalt niet als hij geschenken krijgt. Ook tegen Lede en Sint-Niklaas ontspon zich hetzelfde scenario.” (rwd)

TOESCHOUWERS: 350. 

SCHEIDSRECHTER: Bonte. 

DOELPUNTEN: 13’ Lammens (str.) 1-0, 18’ Braem 1-1, 59’ en 66’ Zwart 1-2 en 1-3.  

ERPE-MERE UNITED: Godijn; Tackaert (75’ Dikanda), Delmoitié, Vinck, Beerens; Arijs (60’ Beeckaert), Matthijs, Kabera; Lammens, Goossens (87’ Hendrickx), Van Calenbergh.

SK LOCHRISTI: W. Van Der Eeedt; Vispoel, Hoebeke (78’ Gyselinck), De Waele (90’ Claeys), Deppé; Pauwels, P. Van Der Eedt, Braem (89’ Landuyt), Speltdooren; Zwart, Vandekerckhove.  

GELE KAARTEN: 18’ Hoebeke, 45’ Deppé. 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten