Voetbal 1ste Provinciale 

KSCE Mariakerke 2 - KVE Drongen 3: Drongen velt gehavend Mariakerke in toegevoegde tijd

Mariakerke - Drongen: Drongen juicht na de zege.© Nic Declercq

Na een boeiende pot voetbal trok Drongen dankzij een treffer in de 96ste minuut aan het langste eind.

Bij de thuisploeg ontbraken maar liefst zes vaste waarden door blessures, terwijl Drongen au grand complet aan de aftrap verscheen. Na een rustige studieronde kwamen de bezoekers via De Rock op voorsprong toen KSCE-doelman Van Buynder zich verkeek op een hoekschop.

Mariakerke reageerde prompt maar de poging van Robbe De Waele werd door doelman Frans gepareerd. Drongen loerde in deze fase van de wedstrijd duidelijk op de tegenaanval en nadat Debo voor de thuisploeg nog over besloot, was het aan de overkant wel raak toen de al vroeg ingevallen Ayala zijn kans waagde en de bal perfect in de winkelhaak joeg.

Na de pauze kwam Mariakerke gretig uit de startblokken en nadat Robbe De Waele niet kon afronden, lieten ook Mirvic, Debo en Thybaert enkele wenkende kansen onbenut. In de 77ste minuut was het dan toch raak toen Cherlet er als de kippen bij was toen Frans een schot van Robbe De Waele niet kon klemmen.

Samimi leek de partij te beslissen maar de Drongen-spits liet de kans liggen. Mariakerke ging in het slotkwartier nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en in de 88ste minuut bracht Thybaert de score opnieuw in evenwicht. Diep in de toegevoegde tijd velde De Bruyne een hard verdict door de 2-3 eindstand op het scorebord te zetten. (ssg)

SCHEIDSRECHTER:  Kenneth Verhelle. 

DOELPUNTEN:  10’ De Rock 0-1, 42’ Ayala 0-2, 77’ Cherlet 1-2, 88’ Thybaert 2-2 , 96’ De Bruyne 2-3. 

KSCE MARIAKERKE: Van Buynder, Mirvic, R. De Waele, Thybaert, Kurtulus, Dekeyser, Fikaj, Cherlet, Van Acker, Debo (70’ Roeland) en K. De Waele. 

KVE DRONGEN: Frans, Vanpoucke, Baert, Tack, De Rock (15’ Ayala), Samimi (75’ Van Schoors), De Bruyne, Smessaert, Lambrecht, Novo Rey en Pieters. 

GELE KAART:  Mirvic. 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten