Vrouwen aan de top op het Gala van de Gouden K’s: Nina Derwael, Camille Dhont en Pommelien Thijs vallen in de prijzen

 

 © BELGA

Het feestgehalte was zondagavond hoog in het Antwerps Sportpaleis. Ketnet reikte voor de negende keer haar awards uit tijdens het Gala van de Gouden K’s. Met onder andere Nina Derwael als ‘coole ket’, Pommelien Thijs als beste acteur en Camille Dhont als beste artiest valt het op dat het vooral de vrouwen waren die met een Gouden K naar huis gingen.

Hanne De Vleeschouwer

Het thema van de awardshow was ‘superhelden’. Dat was duidelijk te merken aan de opmerkelijke outfits van heel wat bv’s. Acteur en presentator Aaron Blommaert transformeerde zich tot Batman, Youtube-koppel Celine en Michiel kwamen als Superman en ook Black Panther was aanwezig.

Olympisch kampioene Nina Derwael (22) won de award voor ‘coolste ket’. Een prijs die ze helemaal niet had verwacht. “Het afgelopen jaar was ik altijd genomineerd voor sportprijzen. Nu win ik iets dat totaal niets met sport te maken heeft. Dat is heel leuk.”

Naast de uitreikingen was de avond ook gevuld met heel wat optredens. Metejoor en Emma Heesters brachten hun monsterhit Rendez-vous, Regi en Niels Destadsbader bouwden een feestje met De wereld draait voor jou en Camille Dhont sloot de show af met haar spetterende Vuurwerk. Zij won ook de award voor artiest van het jaar. “Dat is een enorme eer”, zei ze na haar performance. “Mensen appreciëren mij niet alleen voor mijn liedjes, maar ook voor de persoon die ik ben. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Voor Ketnetwrappers Sien Wynants en Thomas Van Achteren was het een extra speciale dag, want het Gala was hun allerlaatste dag als Ketnetwrapper. “Nu pas besef ik dat we er niet meer bij ga zijn”, zei Wynants vlak na de show. “Ik weet nog niet wat ik nu ga doen.” Hun collega-wrappers Sarah Mouhamou, Gloria Monserez en Sander Gillis brachten voor hen een afscheidslied op de tonen van de Vriendschapsband van Xink.

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 © BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook