Amy Schumer verbijsterd dat ze op Oscars geen grap mocht maken over dodelijk schietincident Alec Baldwin: “Maar iemand slaan kon wél?”

Amy Schumer op de Oscar-uitreiking. 

Amy Schumer op de Oscar-uitreiking. ©  REUTERS

Amy Schumer wilde tijdens de Oscars een grap maken over het schietincident op de set van Alec Baldwins film, maar volgens de comedian werd daar een stokje voor gestoken. “Straf”, zegt ze. “Iemand slaan op het podium, dat kon wel.”

De Hollywood Reporter schrijft dat Schumer tijdens een comedyshow in Las Vegas dit weekend de grappen heeft gedeeld die zij niet zou hebben mogen maken op televisie. Ze zou onder meer gegrapt hebben: “Don’t look up is de titel van een film… Maar het is eerder ‘kijk niet in de loop van Alec Baldwins wapen’.”

LEES OOK. Zelfs producer begreep niet wat er gebeurde op de Oscars: “Chris Rock wou nadien niet dat Will Smith de zaal moest verlaten” (+)

In haar comedyshow sloot Schumer, die de Oscars dit jaar samen met Wanda Sykes en Regina Hall presenteerde, haar ’verboden grappen’ af met de opmerking: “Dat mocht ik allemaal niet zeggen, maar je mag wel op iemand aflopen en hem een mep verkopen.”

Daarmee had ze het uiteraard over de klap die Will Smith gaf aan comedian Chris Rock. Schumer baalt nog steeds enorm van dat incident, zo zou ze in haar comedyshow hebben verteld. “Ik had een goed gevoel en opeens komt Ali het podium oplopen”, zei ze refererend aan Smiths hoofdrol in de biopic over bokser Muhammad Ali uit 2001. “Het was gewoon een enorme domper.”

LEES OOK. “Onder de douche trilde ik van angst”: Jada Pinkett Smith, de vrouw voor wie Will Smith een rake klap uitdeelde

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten