Wielrennen elite 106de Ronde van Vlaanderen

Kenny De Ketele geniet aan de zijde van Walter Planckaert van de Ronde

Kenny De Ketele moest als sportdirecteur bij Sport Vlaanderen-Baloise uit zijn pijp komen in de Ronde van Vlaanderen.© BELGA

Met bijzondere aandacht volgde pistecoach Kenny De Ketele, die ook sportdirecteur is bij Sport Vlaanderen-Baloise, Lindsay De Vylder en Robbe Ghys in Vlaanderens Mooiste. Aan de zijde van Walter Planckaert zag Ketelke de koers door een andere bril.

Freddy De Geest

“Dit is een super drukke periode. Rustdagen zijn er niet meer”, zegt Kenny De Ketele, die de komende weken steeds vaker de pistepet aantrekt. “Piste blijft het middel om het doel te bereiken. Lotte Kopecky is daar een prachtig voorbeeld van. Elke week zakt Lotte twee à drie keer naar het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx (VWEM) af. Heeft het haar windeieren gelegd? Ze was al wereldtop op de piste en is dat nu ook op de weg. Strade Bianche en de Ronde winnen, toont haar grote gelijk aan. Piste en weg zijn verenigbaar als men de wil wil opbrengen om het te combineren.”

“Goed en veelvuldig overleg is heel belangrijk. De vooruitgang die Lindsay De Vylder en Robbe Ghys dit voorjaar maakten, zal ook merkbaar zijn op de piste. Lindsay reed in twee topkoersen in het volle licht der schijnwerpers. Robbe spurtte in Wevelgem voor een dichte ereplaats en bevestigde in de Ronde. Lindsay en Robbe hebben serieuze stappen gezet. Ook met Fabio Van Den Bossche en zijn ploeg is er regelmatig contact en overleg. De violen gelijkstemmen lukt steeds beter.”

In het paasweekend werkt men in het VWEM een internationale pistemeeting af. “Lotte en Shari Bossuyt, die ook goede punten scoorde, zullen er niet zijn, maar zijn een week later wel beschikbaar voor de Nations Cup in Glasgow waar ook Lindsay, Robbe en Fabio op het ovaal zullen verschijnen. In Milton zullen we jongeren als Jules Hesters, Tuur Dens, Katrijn De Clercq en Marith Vanhove kansen geven.”

Dinsdag, woensdag en donderdag zijn er trainingen voor de renners van de nationale pistekern. “Ik focus op ploegkoers en omnium, Tim Carswell werkt nieuwe ideeën uit om de ploegenachtervolging te optimaliseren. Het project oogt mooi, maar het is jammer dat renners afhaakten. Gianluca Pollefliet en ook Brent Van Mulders zien we heel weinig. Gerben Thijssen heeft wegverplichtingen bij Intermarché-Wanty Gobert. Noah Vandenbranden en Tuur Dens geloven wel in het project. Jongeren inpassen, zal hoe dan ook moeten en daar maken we werk van.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten