Wielrennen Elite Mannen Scheldeprijs

Sasha Weemaes hoopt deze keer recht te blijven: “Nood aan een uitschieter”

Al vier keer kwam Weemaes aan de start van de Scheldeprijs en al vier keer ging hij tegen de grond.© Marc Van Hecke

Sasha Weemaes kwam dit seizoen al twee keer dicht bij een overwinning, maar de Melselenaar moet zijn sportieve honger vooralsnog stillen met ereplaatsen. “De Scheldeprijs winnen is een verre droom, want alle topsprinters doen mee. Toch moet een top tienplaats het doel zijn.”

Geert Stevens

De 24-jarige Waaslander uit Melsele heeft geen goede herinneringen aan de Schelde­prijs. “Ik kom er voor de vierde keer aan de start, maar kon nog geen enkele keer een deftige uitslag rijden. Simpelweg omdat ik telkens ten val kwam. Ik hoop deze keer op wat meer geluk”, aldus de renner van Sport Vlaanderen-Baloise, die de wedstrijd met start in Terneuzen en finish in Schoten omschrijft als een gevaarlijke koers. “Het gaat er altijd hectisch aan toe om bij de waaiervorming voorin te kunnen zitten. Bij de passage aan de polders staat er steevast redelijk wat wind. Hopelijk valt het wat mee met de regen. Want als het ook nog eens druppelt, wordt het allemaal een beetje gevaarlijk. Bovendien zal het wel weer eindigen op een massaspurt. Dat is haast een zekerheid. Dan hoop ik me toch in dat debat te kunnen mengen.”

“Ik heb eigenlijk nood aan een uitschieter” vertelt Weemaes, die tien dagen geleden in de Franse wedstrijd La Roue Tourangelle Centre Val de Loire vijfde eindigde. “De conditie is goed en de coronabesmetting die ik na de koersen op Mallorca opliep, behoort tot het verleden. Ik kon in deze Franse wedstrijd mooi de klimmetjes overleven en het lukte me ook om vlotjes mee te springen. Ik hoop dat gevoel woensdag ook te hebben en dan kan ik ver komen.”

Eerder finishte Sasha Weemaes in de Dorpenomloop in het Nederlandse Rucphen tweede. “Toen had ik echt moeten winnen. Maikel Zijlaard won met een handvol seconden voorsprong. Het was pijnlijk om iemand honderd meter verder zijn handen in de lucht te zien steken terwijl ik me eigenlijk wel de snelste van het hele pak toonde. Dat was jammer omdat je niet zoveel kansen krijgt om het te kunnen afmaken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten