Wielrennen Elite Vrouwen Scheldeprijs

Nieuwe sprintkans voor Julie De Wilde

Julie De Wilde.© GMAX AGENCY

Het scheelde vorige woensdag niet veel of Julie De Wilde pakte in Dwars door Vlaanderen haar eerste grote zege. In de Scheldeprijs krijgt ze woensdag een nieuwe kans om haar sprintersbenen te tonen. En krijgt ze opnieuw af te rekenen met Chiara Consonni.

“De zege zat er in Waregem zeker in, want bij aanvang van de sprint moest ik even in de remmen. Ik kon me nog wel op gang trekken, maar kwam tekort om te winnen. Uiteraard was ik ontgoocheld, maar naderhand is toch gebleken dat deze tweede plaats een heel mooie uitslag is.”

De 19-jarige renster uit Laarne gaf alvast haar visitekaartje af. In de Scheldeprijs krijgt ze opnieuw een uitgelezen kans om te schitteren. Dan moet ze niet alleen voorbij Chiara Consonni, maar ook langs topfavoriete Lorena Wiebes. De Nederlandse is volgens Lotte Kopecky – die vandaag de Scheldeprijs links laat liggen – de snelste vrouw van het peloton. Zowel in Gent-Wevelgem als de Ronde van Vlaanderen staakte Wiebes de strijd, maar je mag er op rekenen dat de Nederlandse sprintbom alles uit de kast zal halen om haar zege van vorig jaar in Schoten te herhalen.

Schaduwfavorieten

Andere spurters die Julie De Wilde in de eindsprint het vuur aan de schenen kan leggen zijn Charlotte Kool, Chloe Hosking, Rachele Barbieri en Maria Martins. De Scheldeprijs is een 1.1-wedstrijd waarbij er reglementair slechts zeven World Tourploegen van start gaan, maar waarbij SD Worx wel ontbreekt op de deelnemerslijst. (gsg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten