Trofeo Princesa Sofia: Emma Plasschaert klimt naar achtste plaats in Palma de Mallorca

 ©  Sander van der Borch

Zeilster Emma Plasschaert staat na de tweede competitiedag in de 51e Trofeo Princesa Sofia in het Spaanse Palma de Mallorca op de achtste plaats in de ILCA6 (Laser Radial).

Bron: BELGA

De regerende wereldkampioene werd dinsdag vierde, vijfde en derde in de gele groep. Ze had de competitie maandag geopend met een zevende plaats. In de tussenstand klimt ze van 13 naar 8 met 12 punten. De Canadese Sarah Douglas, dinsdag drie keer winnares in de gele groep, leidt met 3 punten. Eline Verstraelen raakte niet verder dan een 26e, 31e en 29e plaats. In het klassement zakt ze van 37 naar 54.

Ook in de ILCA7 (Laser) stonden dinsdag de tweede, derde en vierde regatta op het programma. Wannes Van Laer werd daarin zevende, twaalfde en zesde. Hij wint in de stand drie posities en is 28e. William De Smet eindigde als twaalfde, tiende en tiende en zakte van 24 naar 30.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts openden in de 49er FX met een vierde plaats na drie races (eerste, vierde en elfde). Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers staan na de eerste competitiedag 37e in de 49er, Arthur De Jonghe en Jan Heuninck startten niet (DNC). 

 Thomas Broucke zakte na zeven races in de iQFOIL van plaats 13 naar 21.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten