Quinten Hermans na eerste WorldTour-podium in Ronde van het Baskenland : “Fier op mijn sprint”

 

 ©  BELGA

In het zog van ritwinnaar Julian Alaphilippe sprintte de Limburger Quinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert) dinsdag naar een derde plaats in de tweede etappe van de wielerronde van het Baskenland (WorldTour). “In de volgende ritten probeer ik het opnieuw”, beloofde hij na afloop.

Bron: BELGA

Hermans was na zijn veldritseizoen nog maar aan zijn vijfde koersdag toe, maar sprintte op de oplopende aankomststrook in Viana toch naar de eerste podiumplek in de WorldTour uit zijn carrière. Enkel Alaphilippe en Fabien Doubey finishten voor de 26-jarige Limburger. “Mijn ploeggenoten hebben er alles aan gedaan om me te helpen, want we wisten dat de licht hellende sprint hier me goed zou liggen”, zei Hermans na afloop. 

“Het was een spannende finale, maar uiteindelijk had het peloton goed getimed en konden we voor de overwinning sprinten. Remco Evenepoel zorgde voor een heel hoog tempo in de slotkilometers, waardoor het een waar gevecht was voor het wiel van Alaphilippe. Ik slaagde erin om een paar posities achter hem plaats te nemen en naar mijn eerste top-3 in een WorldTour-wedstrijd te sprinten. Een podiumplaats in deze Ronde van het Baskenland is een mooi resultaat, want onder andere dankzij het sterke deelnemersveld staat deze wedstrijd hoog aangeschreven.”

 

 ©  EPA-EFE

Hermans kijkt met ambitie uit naar de volgende ritten in het Baskenland, een koers waar hij zich ook vorig jaar al liet opmerken: “Ik ben fier op de sprint die ik in de benen had en probeer het in de volgende ritten opnieuw. Wie weet wat mogelijk is vanuit een betere uitgangspositie ?”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten