Zelfs Australië kijkt straks naar ‘Delphine: mijn verhaal’

Alweer een succesvol internationaal verhaal voor een Vlaams tv-programma. De driedelige documentairereeks ‘Delphine: mijn verhaal’, die begin dit jaar op Eén werd uitgezonden, is meermaals verkocht aan het buitenland.

Tom Vets

Er was op de televisiebeurs Canneseries in het Zuid-Franse Cannes flink wat interesse voor de docureeks over de dochter van koning Albert. Misschien ook wel omdat prinses Delphine persoonlijk aanwezig was om de serie de nodige aandacht te geven.

Heel wat zenders stonden in de rij om de serie van producent Warner Bros aan te kopen. Reeds volgende maand is Delphine: mijn verhaal te zien op de Nederlandse televisie via HBO Max. Ook zenders in Spanje, Portugal, Andorra en Scandinavië gaan het programma uitzenden. De primeur is voor SBS Australië waar de eerste aflevering staat gepland voor 23 april.

In Delphine: mijn verhaal, geregisseerd door journalist Chris Michel, vertelt de 54-jarige prinses Delphine voor het eerst over verschillende fases in haar roerige leven. Daarbij laat ze ook foto’s zien uit haar eigen archief en deelt ze foto‘s uit haar privéarchief. Behalve Delphine komen ook haar partner, moeder, vrienden, advocaten, paleismedewerkers en vrienden uit de kunstwereld aan het woord.

LEES OOK. Prinses Delphine deelt pijnlijke details over haar vader Albert en koninklijk paleis: “Kan ongemakkelijk zijn, maar ook bevrijdend” (+)

Vlaamse programma’s doen het al tijden erg goed in het buitenland. Down the road en Reizen Waes zijn geregeld bij onze noorderburen te zien. Het format van Taboe kreeg zelfs lokale versies in Australië, Denemarken en Spanje. De uitzendrechten van de fictiereeks De twaalf zijn wereldwijd verkocht. De reeks viel onder andere te bekijken in Australië, Nieuw-Zeeland, Spanje en Frankrijk. Tabula Rasa is wereldwijd te streamen via Netflix. Ook Undercover gaat de wereld rond. De vernieuwde Tik Tak-reeks werd verkocht aan omroepen in Israël, Finland, Mexico en Groot-Brittannië. De Ketnet-reeks Campus 12 werd zelfs verkocht aan 60 landen.

 ©  © VRT - Delphine van Saksen-Coburg

Aangeboden door onze partners