Spookrijder Tim Merlier krijgt boete en uit zijn welgemeende excuses: “Ik dacht oprecht dat alle renners binnen waren”

Alpecin-Fenix had twee man mee in de kopgroep waaruit Alexander Kristoff uiteindelijk als winnaar van de Scheldeprijs zou komen. Tim Merlier en Jasper Philipsen werden uiteindelijk 8ste en 9de. Die eerste zorgde na de finish voor een opmerkelijk beeld.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Op kousenvoeten! Alexander Kristoff zet de Scheldeprijs naar zijn hand na waaierspektakel

De gewezen Belgische kampioen wilde in het gure Vlaamse weer snel naar de teambus fietsen en koos ervoor om de laatste rechte lijn in tegenovergestelde richting te nemen. Merlier zag op dat moment een groepje met Fabio Jakobsen op zich afkomen en moest zich dus als een gek uit de voeten maken. Er zat niks anders op dan over de hekken te springen. Oef.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zijn spookrijden werd echter niet al te hard geapprecieerd bij de UCI-commissarissen. Die gaven Merlier na de wedstrijd een boete van 200 Zwitserse frank, of 196,48 euro. Dit wegens het niet opvolgen van de instructies van de organisator of van de commissarissen.

“Ik wil graag reageren op wat er gebeurd is na de wedstrijd in Schoten”, stelde Merlier later op de avond. “Toen ik de finishlijn opnieuw overschreed om naar de teamparking te rijden, dacht ik oprecht dat alle renners aangekomen waren omdat ik niet tegengehouden werd en er achter ons slechts één groep in koers was. Ik wilde niemand in gevaar brengen en het spijt me als dit toch het geval was.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

bekijk ook

Jasper Philipsen wil Scheldeprijs opnieuw winnen, Tim Merlier in dienst: “Ik word betaald door de ploeg, dus moet orders opvolgen”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt