Wielrennen Elite Vrouwen Scheldeprijs

Julie De Wilde opnieuw beste Belgische met mooie zevende plaats

Julie De Wilde. © BLG

Er stond ook in de tweede vrouweneditie van de Scheldeprijs geen maat op Lorena Wiebes. Julie De Wilde, vorige week nog tweede in Waregem, bekoorde alweer en eindigde als beste Belgische op de zevende plaats.

Het was even schrikken toen op vijf kilometer van de streep de helft van het peloton tegen de vlakte ging. “Het was de afspraak binnen de ploeg dat we op links ons treintje zouden op gang brengen. Door omstandigheden weken we echter uit naar de rechterkant. Dat was maar best ook want op de links deed zich die tuimelperte voor.”

Bevestiging

Julie De Wilde nestelde zich in de slotkilometers naar een ideale uitgangspositie voor de eindsprint. “Maar die liep niet zo goed. Eerst geraakte ik langs de nadars wat ingesloten en nadien kwam ik vol in de wind te zitten. Ik heb het bij momenten nog wat moeilijk om me goed te positioneren. Om een perfecte sprint te kunnen rijden had ik bij het indraaien naar de laatste rechte lijn bij de eerste vijf moeten zitten. Nu zat ik nog enkele plaatsen daarachter”, aldus Julie De Wilde, die in volle eindsprint ook nog een uitwijkingsmanoeuvre diende te maken. “Het ging er alweer hectisch aan toe. Of ik tevreden ben? De zevende plaats is in ieder geval voor mezelf een bevestiging van mijn vorige uitslagen.”

Parijs-Roubaix wordt de volgende afspraak voor het wielertalent uit Laarne. “Nadien volgt een rustperiode.” (gsg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten